Trond Mois fristelser på Oslo Lufthavn

Alexander Stenerud 2. januar 2017

Kjendiskokken og restauranteieren har inntatt Oslo Lufthavn.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Hva venter passasjerene på Oslo Lufthavn som besøker Bølgen & Moi Food Garage? 

I kontrast til våre tradisjonelle restauranter, er garasjen en enklere versjon. Det blir ingen hvite duker eller bordservering, men det blir den samme høye kvaliteten på maten og spennende smaker. Det første de ser når de kommer inn er en vegg av fristelser. Og så har vi laget et behagelig miljø dersom man ønsker å sitte ned og spise.

Hvorfor bestemte du deg for å åpne en restaurant på en flyplass? 

Jeg hadde faktisk tenkt på å åpne noe på en flyplass lenge før muligheten hos Oslo Lufthavn ble en realitet. Utfordringen med å klare å gi passasjerer en matopplevelse på farten fristet meg. Med Food Garagen har jeg jobbet med alt fra meny til interiør, og jeg er sikker på at vi skal klare å gi de besøkende en opplevelse. Det har vært en lang og spennende prosess, og jeg gleder meg til åpningen i mars! 

Bølgen & Moi

Restauranten Bølgen & Moi ble etablert i 1995 av trippel norgesmester i kokkekunst, Trond Moi og en av Norges fremste sommelierer Toralf Bølgen. 

I dag består Bølgen & Moi av 7 restauranter, og rundt 180 ansatte. I tillegg til restauranter har Trond og Toralf blant annet skrevet bøker og holdt foredrag. 

Bølgen & Moi er en godt kjent merkevare i Norge, men for internasjonale turister er dere ukjent. Hva ønsker dere å fortelle dem?  

Vi har lyst til å gi et godt inntrykk av Norge. Siden Food Garagen er plassert i avgangshallen blir det kanskje ikke et godt førsteinntrykk vi går for, men kanskje et godt sisteinntrykk? Et som varer. Men samtidig kommer vi ikke bare til å servere norsk mat. Food Garagen er internasjonal, og det gjelder menyen også. 

Du har vunnet utallige kokkepriser. Hva fikk deg til å velge kokkeyrket? 

Matglede! Hverken mer eller mindre. Helt fra tidlig av var jeg omringet av folk som hadde matglede. En heimkunnskapslærer jeg hadde da jeg gikk på skolen er ett eksempel. Hun inspirerte meg veldig. Det samme gjort også bestemoren min da jeg vokste opp. Hun laget mye tradisjonell mat, og spredde matglede. Hjemme hos mor og far var døren også alltid åpen, så det kom alltid nye impulser hjem. Jeg visste veldig tidlig at jeg ønsket å bli kokk. Jeg ville gi gode opplevelser til folk, fra god mat.

Hva er ditt beste matminne?

Det må være fra en av middagene bestemoren min lagde. Jeg var alltid den i familien som brydde meg mest om mat, og mye mer en søsknene mine. Jeg stilte mange spørsmål om maten, og smakte kanskje litt ekstra etter. Jeg brydde meg mer, rett og slett. Bestemoren min lagte de beste tradisjonelle kompene, men også den beste pizzaen. 

I 2015 lanserte Trond Moi enda et stort prosjekt, nemlig et gourmethotell i hjembyen Kvinesdal. «Jeg gjør jdet på magefølelsen. Dette har jeg lyst til å gjøre. Det er drømmen om å drive et hotell og sette mitt personlige preg på det. Jeg vil skape et hotell med sjel, med en baker som baker brød, folk som lager hjemmelaget syltetøy og produserer alt fra grunnen av, litt som bestemor fra Kvinesdal gjorde», sa Moi til DN Smak.

Bølgen & Moi Food Garage åpner i april 2017 på Oslo Lufthavn.

Hva er favorittmåltidet ditt? 

Det er det vanskeligste spørsmålet du kan stille en kokk! Hvis jeg måtte velge, ville jeg gått for et skalldyrplatå. Med alt – reker, krabbe, hummer, østers og kamskjell. Jeg elsker friskheten og alle de gode smakene. Hvis jeg kunne velge noen favoritter til, er det aldri feil med en perfekt stekt biff eller en råmarinert fisk.

Og hva er favoritten på Bølgen og Moi Food Garage? 

Der vil det være mye godt! Men pizzaen vil være spesielt god. Det er en tynn pizza jeg har utviklet selv, kalt Stanley & Steven. Navnet kom av at 14 prosent av alle Stanley og Steven i Norge bor i Kvinesdal, og oppskriften har jeg lært av min far som igjen lærte å lage den i New York. Bunnen er perfekt tynn, med en enkel men herlig tomatsaus. Den er en favoritt på Bølgen & Moi-restaurantene, og blir nok det her også. I tillegg tror jeg fiskesuppen og burgeren vil slå an!

Hvordan er du som besøkende på flyplass – tar du deg godt med tid, eller er du alltid stresset? 

Det kommer veldig an på flyplassen! Jeg flyr ofte fra Kjevik i Kristiansand. Der bruker jeg ikke så mye tid, fordi de har lite å tilby av opplevelser når det kommer til mat og butikker. På Oslo Lufthavn bruker jeg nok mer tid til å utforske og oppleve, og spesielt nå som flyplassen bygges om. Jeg har 70-80 reisedøgn i året, i hovedsak innenlands, så jeg bruker mye tid på Oslo Lufthavn! Og fremover kommer jeg nok til å bruke enda mer tid der, for å være sikker på at menyen ser ut og smaker som den skal. Så det er ikke umulig at gjestene treffer meg der en gang i blant.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: