Tre aldersgrupper – tre looks

Linn Isaksen 17. august 2015

Med tilpassede produkter og riktig teknikk kan fjeset stå i stil til både alder og årstid. Makeupartistene på Heinemann Travel Value viser hvordan!

Del denne artikkelen:

Pinterest

20+ UNG OG MEKTIG

Den yngre generasjonen tåler litt vågal sminke, og i høstmørket kan man leke seg med et vampyraktig uttrykk.

OSL-Beauty-27.mai0137 OSL-Beauty-27.mai0337

Modell: Amanda Berglund

Sminket av: makeupartist Tonje Ødegård ved Heinemann Travel Value på innenlandsterminalen på OSL.

– Amanda har– som mange i 20-årene – en veldig fin hud, og trenger ikke en særlig dekkende base. Jeg begynte med å legge en lett concealer, fortsatte med litt foundation og avsluttet med litt solpudder for å gi farge. Skal man legge reell makeup gjør solpudder seg like godt på høsten som om sommeren. Unge jenter som ønsker et litt røft uttrykk kan godt dra på litt med sminken på denne tiden av året, og har man såpass mørke trekk som Amanda tåler man litt farger. Men det er viktig å velge noen fokuspunkter. Her har jeg valgt vipper og lepper, og la derfor bare en naturlig basefarge på lokkene. Eyelineren på lokket markerer hvor vippene begynner, volumemascaraen åpner blikket, imens den litt gotiske plommefargede leppestiften gir et mektig uttrykk.

Produkter:

Foundation fra Dior – Diorskin Star Foundation 010, kr. 359,-
Øyenbrynspenn fra Dior – La Crayon Sourcils 030 brun, kr. 179,-
Mascara fra Mac – In Extreme Dimension 3D Black Lash, kr. 189,-
Leppestift fra Sisley –Rouge à Lèvres Hydratant L24 kr. 319,
Lipliner fra Sisley –Phyto-Levres Perfect Burgundy kr. 309,-

30+ GYLLEN MIDDELVEI

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en stor forandring. Med kvalitetsprodukter som forsterker de naturlige trekkene kan du gå høsten friskt i møte.

OSL-Beauty-27.mai0129 OSL-Beauty-27.mai0235

Modell: Julia Lejon

Sminket av: makeupartist Emelie Rehn ved Heinemann Travel Value på innenlandsterminalen på OSL.

– Julia har en veldig fin porselenshud, med en lett rødlig undertone og litt fregner. Jeg ville ikke dekke til huden for mye, men holde den ren og naturlig. Mange i 30-årsalderen er redde for at huden skal bli blank og bruker derfor dekkende sminke, men det er ikke nødvendig. Med riktige lette produkter får man en frisk look hele dagen. Jeg begynte med å legge en primer som både jevner ut huden og sørger for at resten av sminken sitter, før jeg fortsatte med en lett foundation. Basen er alfa omega, og gode baseprodukter bør derfor prioriteres i sminkepungen. Når det kommer til øynene valgte jeg å holde det relativt naturlig i bronze- og bruntoner, med en mosegrønn eyeliner og brun mascara. Damer i denne aldersgruppen trenger ikke for mye øyesminke, og det er ofte finest å bare forsterke de naturlige trekkene. Jeg la en lys skygge innerst på lokket, en mørkere nyanse ytterst og en enda mørkere nyanse på benet opp mot brynet for å åpne blikket. En god regel er at man skal legge den skyggen man legger på lokket også under øyet – men i mindre skala, så det har jeg gjort her.

Produkter:

Foundation fra Dior – Diorskin Forever Foundation 010, kr. 359,-
Øyenskygge fra Dior – Dior 5 Couleurs Designer 708, kr. 449,-
Mascara fra Dior – Diorshow Iconic Overcurl 698 brun, kr. 259,-
Lipgloss fra Dior – Dior Glow Maximizer Primer, kr. 319,-

Rens

Like viktig som det er å legge sminken riktig, er det å fjerne den på rett vis.

50+ VÅKENT BLIKK

Riktig påføring av sminken sørger for at øyelokkene ikke trenger å føles like tunge som høstens regnværsdager.

OSL-Beauty-27.mai0155 OSL-Beauty-27.mai0169

Modell: Martha Breen

Sminket av: skjønnhetsterapeut Roxanne Ferris ved Heinemann Travel Value på innenlandsterminalen på OSL.

– Martha har en lett rødhet i huden, så jeg begynte med å legge en base med gule undertoner, som også jevner ut og skjuler rynker. Deretter blandet jeg ulike foundations sammen for å få en naturlig tone, og la så et lett lag solpudder og rouge for å tilføre farge. Bruker man en for mørk farge i bunn ser man bare eldre ut enn man er. Et triks for kvinner i denne alderen som synes de har «tunge øyelokk», er å legge en lys skygge over hele lokket og en mørkere tone akkurat på beinet opp mot brynene. Det åpner øynene. På vippene la jeg først en mascaraprimer, som både pleier vippene og gjør det enklere å påføre mascaraen etterpå, deretter valgte jeg en vanlig mascara uten for mye volum – som fort kan bli litt mye for hennes aldersgruppe. Brynene farget jeg i en lys brun, nesten beige tone som står til håret hennes, og formet dem slik at det høyeste punktet er rett over pupillen. Dette bidrar også til å åpne blikket. På leppene la jeg liner og en glossy leppestift som står til hudtonen. Damer på denne alderen kler litt skinn på leppene, synes jeg.

Produkter:

Base fra Lancôme - La Base Pro, kr. 259,-
Foundation fra Lancôme – Teint Idole Ultra 24h 02, kr. 339,-
Rouge fra Lancôme – Blush Subtil Palette 02, kr. 309,-
Øyenskygge fra Lancôme – Hypnose Doll Eyes 5 Color Palette D02 Reflet D’Amethyste, kr. 379,-
Leppestift fra Lancôme – Rouge in Love nr. 275, kr. 219,-

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: