Sommerens skjønnhetstips

Linn Isaksen 4. juni 2015

Sterk sol, salt vann og høy temperatur krever at du tar ekstra godt vare på huden og håret om sommeren. Vi har bedt en ekspert fortelle deg hvordan!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Eksperten

Jannice Olsson-Miga (33) er hudpleier og ansatt ved Travel Value ved gate 24, innland på OSL. Her veileder hun kundene i butikkens brede utvalg av hudpleieprodukter, parfyme og kosmetikk – alt til samme pris som på Duty Free utland.

Hvordan beskytter man best huden om sommeren?
– Det viktigste er å tilføre ­huden nok fuktighet og å bruke solfaktor. Vi skandinavere vil gjerne bli så brune som mulig, men vi må huske hvor viktig det er å beskytte seg mot UV-stråler. Til hverdags kan man bruke en ansiktskrem, et solpudder eller en foundation med solfaktor, men skal man sole seg, er det ordentlig solkrem som gjelder.

Bør man bruke annen solkrem i ­ansiktet enn den man smører på kroppen?
– Ja, spesielt hvis man har problemer med acne og uren hud. Solkremer som er spesialtilpasset huden i ansiktet er lettere enn dem som er ment for kroppen, og ofte også oljefrie.

Er det egentlig nødvendig med after sun, eller kan man like gjerne smøre seg med vanlig fuktighetskrem?
– After sun inneholder ofte aloe vera, gir ekstra mye fukt og roer ned huden, så jeg vil absolutt ­anbefale å bruke det etter en dag i solen. Det kanskje ikke så mange vet, er at man bør smøre seg med after sun allerede før man går fra stranden for å stoppe bren­ningen av huden. Gjør du det først etter at du har kommet hjem og tatt en dusj, har skaden allerede skjedd. Etter at du har dusjet kan du så smøre deg med en god krem. Kiehl's Creme de Corps Soy Milk & Honey Whipped Body Butter, for eksempel, gir masse fukt og dufter fantastisk!

Finnes det sminke til huden som er spesielt sommervennlig?
– Absolutt! Solpudder og foun­­d­ation inneholder gjerne solfaktor, men hvis man vil ha noe lettere i varmen er BB-crem ­tingen. Den beskytter huden mot solstråler, gir fukt, litt mer farge og dekker bedre enn det du får av en farget dagkrem. Clarins BB ­Perfection Cream Spf 15 er veldig god.

Sørg for friske kinn i sommer med disse fuktighetsbombene.

Og hva med øyensminke, har du noen sommerfavoritter der?
– Jeg er fan av det som kalles 38 graders-maskara – som Clinique Lash Power Mascara. Det vil si at den er vannfast opp til 38 grader, slik at du kan trene og bade uten at den sverter, men at den går av med varmt vann. Vannfast sminke ­krever derimot at man må gni masse med sminkefjerner, og dersom du er ­sensitiv kan det føre til at du blir sår og rød rundt øynene, samt at du ­lettere mister vipper.

Hvordan tar man best vare på håret om sommeren?
– Ved å bruke sjampo og ­balsam med solfaktor, og gjerne en beskyt­tende spray i tillegg. Her på ­Duty Free/ Travel Value har vi produkter fra BC Bonacure-serien til Schwarzkopf som er veldig fine. Det er også lurt å kure håret oftere enn ellers, for å ­unngå at det blir tørt. Argan Oil Intense Mask fra GOSH gir for ­eksempel masse fukt til håret.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: