Solbrilleskolen

4. juni 2015

Solbriller har så mange gode egenskaper at du aldri noen gang må vurdere å droppe dem. Vi veileder deg til hvordan du finner ditt favorittpar.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Riktig passform: Øyne

Øyne skal alltid sitte i midten av glasset, ­brillekanten bør følge og ha samme bue som øyenbrynet, men ikke ­berøre brynet. Har du tettsittende øyne, bør du velge en brille som er mest markert på sidene eller på stengene, og som har en lys og enkel bro over nesen. Har du ­derimot øyne som ­sitter langt fra hverandre, kan det ­fungere best med en brille som er lys og lett på yttersiden og med en markant bro over nesen.

Det ryktes at artisten Elton John har en samling på over 1000 solbriller.

Riktig passform: Nese

Har du lang nese, bør nesebroen ­sitte så lavt som mulig, men har du kort nese kan den gjerne sitte så høyt som ­mulig og bue oppover. For deg med bred nese bør nesebroen være smal og bue opp­over, mens den med smal nese gjerne kler en bred og markant nesebro med like linjer.

Ray Bans Wayfarermodell så dagens lys i 1953, og går for å være historiens mest solgte solbrillemodell.

Riktig passform: Kinn

Ta «smiletesten». Spretter ­brillene opp når du smiler, har de for dyp fasong for deg.

Elvis

Det dyreste solbrille­paret som noen gang har blitt solgt på eBay er Elvis Presleys Madison Square ­Garden, til den nette sum av ­­250 000 dollar.

Gjemsel

Sliten? Eller bare litt folkesky? Med et par store, mørke solbriller du kan gjemme deg bak, føles livet med ett litt enklere.

Hvert fjortende sekund i USA enten mister, ødelegger eller setter noen seg på ­solbrillene sine.

Beskyttelse

Øynene er et ­følsomt organ som bør ­behandles varsomt, og derfor bør det å bruke solbriller i sola være en like stor selvfølge som å bruke vinterdekk på ­bilen om vinteren. ­Øynene våre er ikke laget for å ta inn så mye UV-lys som vi utsettes for når vi er ute i solen, og uten ­beskyttelse kan vi derfor risikere å skade både bindehinnen, horn­hinnen og linsen, som kan føre til grå stær.

Briller for barna

Små øyne må også beskyttes i sola. Med kule briller blir det ikke så vanskelig å få mini til å bruke dem heller.

Kilder: Lensway og brilleland

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: