Snart kan virtuelle drømmer bli virkelighet

Dagfinn Fjelddalen 2. november 2015

Ny VR-teknologi sørger snart for at du kan dra dit du ikke kan være.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Forfatteren William Gibsons visjon om en kunstig virkelighet, der globale megakonsern slåss på liv og død om innflytelse og informasjon, ga liv til 90-tallsfilmer som Lawnmower Man og The Matrix. Virtuell virkelighet (eller VR) var rett rundt hjørnet – men hjørnene skulle bli mange.

En ny teknologi trenger gjerne 20 år på å bli tatt i allmenn bruk, og sånn sett er den virtuelle virkeligheten i rute. For i 2016 står nye VR-hodesett i kø.

Med VR kan du dra dit du ikke kan være. Plukke steiner i ørkenen på Mars, kjenne på svulster i en pasients hjerne – eller storme fram med Metal Gear Solid-klanen din mens rikosjetter rykker i en aktuatorpakket plastvest.

Kanskje kan du snart dra på virtuelle reiser fra du sjekker inn på Oslo Lufthavn til du står på markedet i Marrakech?

– Vi ser på teknologisk innovasjon som et viktig virkemiddel for å skape den gode passasjeropplevelsen, sier Gro Jære, avdelingssjef for Strategi & Teknologi på OSL.

Så, hva kan vi vente oss på VR-fronten på nyåret? Heftige Oculus Rift forventes å komme, riktig nok til en ganske høy pris. GearVR fra Samsung og Oculus er billigere, mens Microsofts mellomvei Hololens er en «forsterket virkelighet»-teknologi. Aller enklest er Googles VR pappbrille. Den koster et par hundrelapper og bruker din egen smarttelefon til å gi deg den grunnleggende VR-opplevelsen. Kanskje et fint sted å begynne?

Leker for voksne

Disse gadgetsene gjør det litt morsommere å være voksen.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: