Smak & Stemning

2. november 2015

Nå kan du krydre reisen med julens smaker på Oslo Lufthavn.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Kryddernellik, kardemomme, kanel og karve. – Få ting gir like effektivt julestemning som sesongens tradisjonelle dufter og smaker. Nå brer lukten av krydrede pepperkaker og stekt ribbe seg utover Oslo Lufthavn, slik at også den som er på reisefot kan komme i julemodus og nyte høytidens mange fristelser.

Ekstra spennende er det kanskje for deg som er på Norges-besøk og ikke kjenner til de norske julesmakene fra før. Du kan tjuvsmake på svinekjøttet og risdesserten en rekke nordmenn spiser på julaften, og dessuten kjøpe med deg norsk julesnacks hjem.

På de neste sidene guider vi deg til hvor du finner julemat som metter og smaker for både store og små, og bakst og godsaker som setter et ekstra søtt preg på dagen. Og for deg som synes det er mer enn nok julemat på hjemmebane og julebord, har spisestedene på Oslo Lufthavn selvfølgelig deilige alternativer som ikke smaker jul overhodet!

​Et snev av jul

Caffè Ritazza

Job 10574

↑ For den som foretrekker noe klassisk i hånda til frokost eller lunsj, men som allikevel vil tjuvsmake litt på julen, er dette tilbudet på Ritazza midt i blinken!

Panini med skinke og Brie, pepperkakemuffins og Viennesse, 119,-


​Litt av alt

Monolitten og Foodmarket

GettyImages-528106387

↑ Elsker du alle de tradisjonelle komponentene på juletallerkenen? Eller ønsker du å teste ut flest mulig av de norske julesmakene? Prøv en juletallerken med ribbe, medisterkaker, surkål og tyttebær, så får du både i pose og sekk.

Juletallerken, 189,-


Jul på brødskiva

Foodmarket

Et smørbrød er tidløst og forfriskende, både til frokost, lunsj eller som et større mellommåltid. Nå får du et lekkert dandert og smaksrikt sådant med julevri!

Julesmørbrød med ribbe, 69,-Amerikansk alternativ

Beach Club

turkey-burger

↑ Vil du utvide julesmaksløkene, kan Beach Club friste med en amerikansks smaksopplevelse. Her får du nemlig kalkunburger hvilende på briochebrød, toppet med rødkål og saus, og servert med søtpotet-fries. Yum!

Kalkunburger med søtpotet-fries, 165,-


​Fransk-norsk fristelse

La Baguette

ribbe-baguette

↑ Den typiske franske baguetten er perfekt på farten, og om mulig enda mer fristende når den nå serveres med norsk julepålegg. Dandert med ribbe, kål, sennep, fritert løk og urter vil denne sesongvarianten sette fart på både appetitten og julestemningen.

Bagett med ribbe, 74,-


​Kremen av juledesserter

Monolitten

Nesten halvparten av alle nordmenn spiser riskrem på julaften – en type rispudding basert på kald risengrynsgrøt, rørt sammen med pisket kremfløte og litt sukker og servert med rød saus. På OSL kan du nyte den tradisjonelle juledesserten – og i tillegg få en kaffe på kjøpet.

Riskrem og valgfri kaffe på kjøpet, 38,-​Pepperkake i ny form

Parken, Upper Crust, Monolitten, Foodmarket, Caffè Ritazza, La Baguette

GettyImages-134000255

↑ For den som synes den tradisjonelle pepperkaken kan bli i tørreste laget, har flere av spisestedene på OSL en saftig løsning på lager. Her kan du nemlig nappe med deg en deilig muffins med pepperkakesmak.

Julemuffins, fra 24,-


​Deilig og bredt julesortiment

W.B. Samson

Bakeriet og konditoriet Samson gikk i fjor til topps i Din Sides landsdekkende test av pepperkakedeig, og i disse juletider fylles disken opp med både pepperkaker og et bredt utvalg av julens bakst og kaker. Her er det vanskelig ikke å la seg friste!


​For syns skyld

Yo! Sushi

Christmas-tree-platter-1

↑ Frister det med noe annet enn julemat, er sushi et sunt og godt alternativ. Men for å sette et preg på høytiden får du nå fisken servert på et take away-brett formet som et juletre. Gøy og godt!

Take away-brett med sushi, 289,-


​Familiedeal for pizzafantaster

Pizza Hut

Q8F9805

↑ Pizza er en udødelig favoritt for både store og små ganer, praktisk på farta og helt perfekt å dele. Herlig er det derfor at Pizza Hut akkurat nå tilbyr en lønnsom og smaksfull familiedeal.

Hel Country delight pizza + rømme- eller hvitløksdressing, 179,-


​Kvantumsrabatt

La Baguette og Upper Crust

Familydeal mBakgrunn

↑ Det behøver ikke nødvendigvis å gå hardt utover lommeboka selv om hele familien skal fôres før flyet letter. La Baguette og Upper Crust tilbyr kvantumsrabatt på bagetter – og best av alt; hver og en kan selv velge pålegg.

4 valgfrie bagetter, 249,-

​Lekende mett

La Baguette

playfullyfull

↑ Det er nærmest fascinerende hvor stas de minste plutselig synes det er å spise når det følger med en leke til maten. – Og aller mest praktisk er dette trikset kanskje når man er

på reisefot og småen trenger underholdning en stund. Flott er det derfor at La Baguette tilbyr egen barnemeny med bagett, frukt og leke.

Barnemeny, 59,-Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: