Skjønnhetstips: Syttitallsskjønn

Julie Botnen 4. juni 2015

Med en rask vårrengjøring blir huden sommerklar i ekspressfart.

Del denne artikkelen:

Pinterest

HUD: UT AV VINTERDVALE

Etter måneder innpakket i tykke strømpebukser føles beina knusktørre, luer og skjerf har gjort håret flatt og elektrisk, og ansiktshuden er gusten og mangler glød etter ferdsel i minusgrader. De fleste føler seg derfor ikke klare for å strippe ned til nette klær og blottlegge seg i lyset fra vårsola. Men fortvil ikke! Med en liten vårrengjøring, blir huden klar for ny sesong i ekspressfart!

Husk tre­minutters­regelen: Ved å smøre deg med krem i løpet av tre minutter etter at du kommer ut av dusjen eller opp av badet – før du har rukket å bli tørr – hjelper du huden til å holde på fuktigheten fra vannet.

Start med kroppen, sett av god tid og tenn et duftlys på badet. Er du så heldig å eie et badekar, kan du fylle det med deilige oljer som mykgjør huden. Clarins har superfine badeprodukter som fungerer godt i både dusjen og badekaret.

En god kroppsskrubb er også alfa omega for å få kroppen ut av vinterdvale. Når huden skrubbes, hjelper vi den med å kvitte seg med døde hudceller. Dette gjør videre at de nye hudcellene raskere kommer frem, og huden ser umiddelbart frisk og glødende ut. Husk å alltid skrubbe nedenfra og opp. Da hjelpes slaggstoffer ut av systemet via lymfene.

Dette gjelder også når du smører deg med krem: Start alltid med føttene og jobb deg oppover. Videre vil ingrediensene i kremen ikke legge seg på et tykt dekke av gamle hudceller, men trenge inn i den nye huden og maksimere resultatet.

Smil til deg selv i speilet og legg rougen midt på eplekinnene. Dus fargen mot tinningen slik at det ikke blir noen harde overganger. Fersken- og korallfarger er fine til alle hudtoner som feks. Guerlain Blush Duo Blusher.

MAKEUP: NATURLIGE NYANSER

På sminkefronten er det den naturlige looken som gjelder i vår. Visningene til motehus som Chloé, Stella McCartney og Isabel Marant satt standarden for den naturlige trenden, med innslag av 70-tallet - som virkelig er den store hiten denne sesongen.

Selv om uttrykket skal være naturlig, betyr det ikke at det ikke krever produkter. En perfekt hud trenger både concealer og foundation, rouge og highlight. Trikset er å bare legge produktene der de trengs. Dekk kun til urenheter og mørke ringer under øynene, og la for øvrig hudstrukturen synes. Og er du så heldig å ha fregner - ikke dekk dem til!

Gre brynene litt oppover for et kraftigere og tykkere uttrykk.

Bryn har vært i fokus i flere sesonger, og de er ikke mindre viktig denne våren. ”Jo større bryn, desto bedre”, er mottoet, og modeller som Cara Delevingne og Joan Smalls har gitt denne trender bein å gå på.

Er du ikke velsignet med bryn à la Delevingne og Smalls, er det lett å jukse. Du trenger en brynsblyant eller en brynsskygge, samt et forseglingsprodukt, enten en gel, brynsmaskara eller litt hårspray. Tegn opp brynene og gre dem i ønsket fasong - gjerne litt oppover, for et tykkere og kraftigere uttrykk. Pass på at fargen for det meste dekker brynene, men hvis du ønsker en bredere form, kan du forsiktig tegne opp formen (husk symmetri slik at begge brynene blir like). Avslutt med en brynsgele, eller brynsmaskara, og du har mer markante bryn på null komma niks!

Tips til reisebaggen

Parfymer lukter ulikt fra person til person. Husk å la duften utvikle seg på huden en liten stund, slik at flere av notene kommer frem.

DUFT: ET HINT AV HAM

Mange unner seg en ny vårduft, og ofte er det mest nærliggende å gå for en med noter av blomster og sitrus. Men en trend i tiden er faktisk at stadig flere kvinner har fått nese for herredufter, og da gjerne de mørke og krydrete parfymene.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: