Reisetips: Nære og fjerne skibakker

2. november 2015

Skisesongen nærmer seg og vi har samlet tre steder du kan stå på alpint, enten du har en dag, en helg eller en uke til disposisjon.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Dagstur: Oslo Vinterpark, Tryvann

tryvannartikkelbilde

Foto: Hans-Petter Fjeld

Bare 20 minutter fra Oslo sentrum ligger skianlegget Oslo Vinterpark på Tryvann og frister med 24 nedfarter, 16 heiser og flombelysning for kveldskjøring. Her kan du gå på skiskole, leie en lavvo for en festlig anledning og nyte økologisk mat på en av parkens spisesteder. Sesongstart er normalt i midten av desember.

oslovinterpark.no


Helgetur: Åre, Jämtland, Sverige

aareartikkelbilde

Åre omtales som Nord-Europas alpinhovedstad, og er med over hundre bakker som nås fra 42 heiser et populært reisemål for både proffe og familier på jakt etter snø og spenning. Bykjernen er i seg selv et koselig tilholdssted, med små laftehus, deilige restauranter og butikker. Du kommer deg enkelt til Åre ved å fly til Trondheim og ta deg videre med leiebil.

are360.com


Ukestur: Zermatt, Sveits

zermattartikkelbilde

Zermatt er en av juvelene i Alpene, med det fantastiske fjellet Matterhorn og tilgang til den italienske siden av grensen, med til sammen 70 heiser og 115 bakker. I år er det 150 år siden de første menneskene sto på toppen av Matterhorn, noe som markeres med mange festlige innslag. Du kommer hit ved å fly til Zürich eller Genève og ta tog videre. (– I denne sjarmerende byen er det nemlig kun tillatt med el-biler!)

zermatt.ch


Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: