Reiseguide: Latmannsliv i New York

Alexander Stenerud 4. juni 2015

Tro det eller ei; det er faktisk mulig å finne hvilepulsen i byen som aldri sover.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Det finnes ingen andre steder i ­verden hvor det skjer så mye, så fort, og det sies at selv sanden renner raskere gjennom timeglasset i New York enn andre steder. Men visste du at New York også byr på sjelefred av ypperste kvalitet? Til tross for at mer enn 40 millioner turister besøker byen årlig, tilbyr New York utallige steder å gjemme seg bort. Alt du behøver er en god bok eller en god venn, og tid til å kjenne etter hvor deilig det er at sommeren endelig er tilbake.

Slideshow7567567

23 kvartaler i Fifth Avenue stenges for trafikk når byens mest ­renommerte kunstinstitusjoner, blant annet Guggenheim, the Met og the Museum of the City of New York, åpner dørene og tilbyr gratis inngang for folket.

514408899

Det kryr av mennesker på Manhattan, men det behøver ikke nødvendigvis å være stressende. Gå i dekning blant folkemassen, hvil stumpen på en benk og betrakt omgivelsene med en kaffe eller matbit i hånda.

Ta turen innom en av de mange Barnes and Noble-forretningene i byen og kjøp en ny bok. Pakk så med deg et håndkle eller et teppe, og sett kursen mot en av de ­mange strendene New York har å by på. Liker du ikke å dele? Da anbefales Manhattan ­Beach. Med færre attraksjoner enn kystnabo ­Coney ­Island tiltrekker stranden seg også ­færre folk, og som oftest kun familier bosatt i nærheten. Andre fullgode strandalternativer er Rockaway Beach og Orchard Beach. Og ­skulle du ha noe imot strandlivet, men samtidig begjære en dukkert, kan du kjøpe deg plass hos et av byens mange taktopp-­bassenger. McCarren Hotels saltvanns­kar er et av byens største utendørs­basseng, og et godt alternativ til havet.

130897816

Legg turen til New York i begynnelsen av juli og få med deg en spektakulær feiring av USAs nasjonaldag. 4th of July i New York betyr fyrverkeri, hot dogs og BBQ. Nyt fyrverkeriet sammen med millioner av andre i Central Park.

New York er også et parkeldorado uten like, med grønne lunger rundt hvert ­hjørne. Grøntområdene er skapt for å fremkalle den deilige følelsen av ­harmoni. Kanskje er det derfor New York har lavest kriminalitetsrate av alle de amerikanske storbyene?

Få steder er bedre egnet til å finne sommer­freden enn Wave Hill og Thain ­Family, eller Fort Tryon Park, hvor løvfulle trær, og ikke skyskrapere kaster skyggen, og byens tjas og mas føles milevis unna.

Vil du litt opp i høyden, bør du ­kjøpe med deg en bagel med laks og ost fra ­Ess-A-­Bagel eller Hot Bialys & Bagels (eller et annet sted som virkelig vet hvordan New York-bagelen skal smake) før du tar turen til Sheep Meadow, med sin unike utsikt over Central Park. ­Og skulle du bli rastløs kan du leie en kajakk hos Loeb Boathouse og padle rundt i den solrike ­parken.

151666209

London har den tradisjonsrike turneringen Wimbledon, New York har US Open. 31. august møtes de beste tennisspillerne i verden til kamp i Queens i New York. Se Roger Federer og ­Rafael Nadal mens du nyter sommersolen og noe godt å ­drikke. Hvorfor skal du svette, når andre kan gjøre det for deg?

behageligE SYN

For bedagelig sightseeing bør du kaste deg på en gratis ferge til Governors ­Island, og la øynene hvile på frihetsgudinnen og New York Harbour fra en av de mange ­hengekøyene som er satt opp her. Eller du kan nyte en ekte New York-spesialitet; noen italienske pizzastykker, før du leier en sykkel og tar turen langs Hudson River fra Battery Park på sørenden av Manhattan til Dyckman Street i Inwood.

The Big Apple tilbyr hundrevis av gjemmesteder fra byens kaos, men man kommer ikke unna at det nettopp er bylivet New York er mest kjent for. Det er imidlertid ingen motsetning mellom å befinne seg i den stormen New York utgjør og det å finne indre fred. Få ting er som kjent mer avslappende enn å se andre jobbe, og i New York kan du gjøre nettopp det. Begi deg ut på den mest unike aktiviteten her: people watching. Nyt synet av millioner av mennesker med enda flere millioner gjøremål, mens du selv ikke har annet å tenke på enn hvordan du skal få plass i magen til enda mer av New Yorks signaturdessert; ostekake. Studer den stressende maurtuen ­Manhattan og alle de som utgjør hjertet av verdens mest kjente metropol, og kjenn hvor godt det er å stå på ­sidelinjen for et øyeblikk. Soho, Brooklyn eller ­Greenwich Village (Ofte kalt The Village) er perfekte utsiktsposter

Reisebagg

Gjør deg selv en tjeneste og fyll bagen med effekter som gjør reisen mer praktisk.

uendelig med MULIGHETER

Selv om lite kan overgå det å beskue folke­massen og fordøye en god bok fra en benk i New York, behøver du ikke ­underholde deg selv her. New York tilbyr en unik aktivitetsmeny: Hva med en tur til Bronx Zoo? Eller ­å overvære et Shakespeare-­skuespill i Central Park? Gratis utekino i Bryant Park eller en rolig kinofilm med matservering på Nighthawk Cinema i ­Williamsburg? Mulighetene er uendelige.

Når kvelden siger på kan det være godt å ta seg av en sommertrøtt kropp. Bestill en gin & tonic på Library Bar på NoMad hotell, eller dra til Empolyees Only for en ­Ginger Smash. Baren har til og med sin egen ­spådame! Hvis du trenger å lade batteriene, kan du ta deg inn på Great Jones Spa i Lower East Side. Den retro Water ­Loungen man kan slappe av i før behandling, er noe helt for seg selv. Og hvis du lurer på hvordan det er å bli skrubbet mens man ligger under en dusj, må du prøve body scrub-­behandlingen i ­deres magiske Vichy-shower.

New York er stedet hvor du kan oppleve alt. Enten du leter etter et sted å leve ut jetset-drømmen, eller er på jakt etter et rømningssted for sommeren. Hva du ender opp med å se, smake og gjøre vet du ­aldri. Det eneste som er sikkert er at byen ikke setter grensene for deg. Dette er mulighetenes by.

DIREKTE FRA OSL

Daglige avganger med SAS og United Airlines til Newark, og
fire ukentlige avganger med ­Norwegian til JFK.

(7 t og 55 min.)

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: