Reiseguide: 10 supre strender

Linn Isaksen 4. juni 2015

Kysten er full av fredfulle strandperler for deg på jakt etter sand mellom tærne og lav puls. Fly direkte fra OSL til ditt strandparadis. Her har vi plukket ut våre ti favoritter.

Del denne artikkelen:

Pinterest

1: Copper Beach, New York

Strand-CooperBeach

Strandliv er kanskje ikke det du forbinder med storby­metropolen New York, men faktisk ligger det som regnes som en av USAs aller beste strender under to timer kjøring fra Central Park. Copper Beach på Long Island frister med hvit sand i vakre kulisser.

Fra OSL

Daglige avganger med SAS og United Airlines til Newark, og fire ukentlige avganger med ­Norwegian til JFK. (7 t og 55 min.)

2: La Pelosa, Sardinia

Strand-La-Pelosa-Sardinia

Den italienske øya Sardinia lokker med høye fjell og smale gågater, olivenlunder og ikke minst lange strender. En av de aller fineste er La Pelosa, i Stintino på øyas nordvestre spiss. Her finner du 330 meter med kritthvit sand som gradvis forsvinner ut i turkist vann.

Fra OSL

3 ukentlige avganger til Olbia med Norwegian (22.6-14.8), 1 ukentlig avgang med SAS (27.6-1.8), og 1 ukentlig avgang til Alghero med Star Tour (13.5-7.10) (3 t og 15 min.)

3: Bogatell, Barcelona

Strand-Bogatell-Getty

Vil du ha både i pose og sekk, er ­Barcelona din by. Her ligger urbane ­spanske bygater rett ved den fem kilometer lange strand­stripa. Bogatell er en av ­byens mest populære strender, med livlig stemning, volleyballbaner, lekepark, deilig mat og lokale drinker.

Fra OSL

11 ukentlige avganger med Norwegian, 5 ­ukentlige avganger med SAS og 3 ukentlige avganger med Vueling. (3 t og 25 min.)

4: Playa de San Juan, Alicante

Strand-PlayaSanJuan-Getty

Det kryr av ­strender på ­Alicante – det populære feriestedet på Costa Blanca i Spania. Playa de San Juan, litt nord for byen, omtales av mange som den fineste. På de 7 kilometerne med hvit finkornet sand er tempoet litt roligere enn andre turisttette badeplassene.

Fra OSL

10 ukentlige avganger med ­Norwegian, 8 ukentlige avganger med SAS. (3 t og 45 min.)

5: Sv. Jakov, Dubrovnik

Strand-DubrovnikJakov-Getty

Dubrovnik i Kroatia byr både på kulturopplevelser og naturperler. Litt utenfor sentrum ligger sand- og rullesteinsstranden Sv. Jakov. Her kan du aktivisere deg med padling, volleyball og vannski – eller bare nyte den flotte utsikten over byen og øya Lokrum.

Fra OSL

3-7 ukentlige avganger med ­Norwegian (tom. 22.10), 3 ukentlige avganger med SAS og 1 ukentlig avgang med Apollo (26.6-7.8). (26.6-14.8). (3 t.)

6: Plage de ­Passable, Nice

Strand-PlagePassable-Getty

Er du på jakt etter luksuriøs feriefølelse, bør du sette snuta mot halvøya Cap Ferrat i Nice på den franske rivieraen, med eksklusiv Beverly Hills-atmosfære og idylliske viker. Intim luksus og en nydelig solnedgang finner du på den vesle stranden, Plage de Passable.

Fra OSL

9 ukentlige avganger med Norwegian og 6 ukentlige avganger med SAS. (2 t og 50 min.)

7: Den blå lagune, Malta

Strand-BlaalaguneMalta-Getty

På Malta er det mange flotte familiestrender, og den flotteste finner du på Comino – en liten og nærmest ubebodd øy mellom Malta og Gozo. Hit tar du deg enkelt med båt, og det som venter gjør det utvilsomt verdt turen: Krystallklart, turkist vann og finkornet hvit sand i Den blå lagune.

Fra OSL

2 ukentlige avganger med Norwegian. (tom. 21.10) (3 t og 55 min)

8: Lauderdale-by-the-Sea, Fort Lauderdale, Florida

Strand-Lauderdale-Getty

Det er god grunn til at strendene i Fort Lauderdale figurerer på både filmer og postkort. Den familievennlige stranden i landsbyen Lauderdale-by-the-Sea på nordsiden av byen, er kanskje det nærmeste du kommer Karibien i Florida. Rent, rolig, vakkert og kort vei til god mat.

Fra OSL

2 ukentlige avganger med Norwegian. (9 t og 35 min.)

9: Marina di Pisa, Pisa

Strand-MarinaPisa-Getty

Pisa har ikke bare et visst skjevt tårn – byen i Italienske Toscana kan også skilte med forlokkende strender. Mange av dem har dog en del vind og sterke strømmer i vannet, men Marina di Pisa ligger i ly og er dermed både behagelig og familievennlig.

Fra OSL

2-3 ukentlige avganger med Norwegian (25.4-20-10). (2t og 25 min.)

10: Olympos, Antalya

Strand-OlymposAntalya-Getty

Tyrkiske Antalya kan skilte med en haug av strender, og en av de vakreste er Olympos. Stranda ble først oppdaget av backpackere, men ble kjent for mange takket være tretopp­hotellet Kadir´s Tree House.

Fra OSL

5 ukentlige avganger med Norwegian (tom. 22.10) og 1 ukentlig avgang med Apollo (10.6-5.8), opptil 3 ukentlige avganger med Ving (til 17.10) (4 t og 20 min)

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: