Reis til romantikken

4. januar 2016

Verden er full av stemningsfulle steder som lokker frem pasjonen i kulda. Her er 10 av dem.

Del denne artikkelen:

Pinterest

1. Monteliusvägen, Stockholm

Sthlm Foto Björn-Olin imagebank.sweden

Foto: Björn Olin/imagebank.sweden.se

Den svenske hovedstaden er full av romantiske tilholdssteder, men få slår Monteliusvägen; en 500 meter lang tursti langs Mariabergets høyder på Södermalm. Her har du sjarmerende gamle hus i ryggen og en fantastisk utsikt over det glitrende vannet i Riddarfjärden, Stadshuset og Gamla Stan. Ta med deg kjæresten og en varm kaffekopp og nyt naturen og hverandre.

http://visitstockholm.com

FRA OSL

Inntil 13 daglige avganger med SAS og inntil seks daglige avganger med Norwegian. (1t.)


2. Chez Janou, Paris

photo-chezjanou

Vil du spise nydelig erkefransk mat i en autentisk og lidenskapelig miljø? Da skal du ta turen til restauranten Chez Janou på Rue Roger Verlomme i Paris. Her er prisnivået lavt og servicenivået høyt – og på dessertmenyen finner du en helt utsøkt sjokoladefondant. Rett og slett et must i romantikkens by!

http://www.chezjanou.com

FRA OSL

Inntil tre daglige avganger med Air France og inntil to daglige avganger med SAS til Charles de Gaulle, og seks ukentlige avganger med Norwegian til Orly. (2t 20min.)


3. Bar La Terrazza, Roma

photo-barlaterrazza

Med elegant innredning, imponerende meny full av fine viner og cocktails og panoramautsikt over byen, er Bar La Terrazza på Hotel Eden på Via Ludovisi i Roma som skapt for en romantisk kveld. Skål i en Apple Martini og nyt et kyss med din utkårede – og det vil nesten føles som om du er med i en film!

https://www.dorchestercollection.com

FRA OSL

To ukentlige avganger med Norwegian på vinterstid. (3t 10min.)


4. Münster-Therme, Düsseldorf

photo-sepdf

Münster-Therme i Münsterstraße i Düsseldorf er et av få gjenværende gamle bad i Tyskland, med Art Nouveau-interiør som skaper en genuin, luksuriøs atmosfære. Anlegget har oppvarmet basseng både inne- og utendørs, «moonlight sauna» og en krystallgrotte med mikroklima, som kan sammenlignes med lufta ved sjøen. Her ligger med andre ord alt til rette for både avkobling og romantikk!

http://baeder-duesseldorf.de

FRA OSL

Seks ukentlige avganger med SAS. (1t 50min.)


5. Midnattskonsert i Ishavskatedralen, Tromsø

photo-ishavskatedralen

Ishavskatedralen i Tromsø er et arkitektonisk mesterverk som er blitt et populært konsertsted, takket være romfølelsen og den enestående akustikken. Torsdag-søndag mellom 11. februar og 13. mars kan du nyte folketoner, klassisk musikk, viser og samiske joiker her ved midnatt. Utvilsomt en stemningsfylt opplevelse!

http://ishavskatedralen.no

FRA OSL

Inntil åtte daglige avganger med SAS og inntil fire daglige avganger med Norwegian. (1t 50min.)


6. Jazz på Lincoln Center, Doha

photo-jazzdoha

Ta med deg din kjære for å vugge til bløte jazztoner på Lincoln Center på The St. Regis i Qatars hovedstad, Doha. Her kan du nyte livemusikk over en middag på «The Dinner Show», eller kun fokusere på opptredenen under «The Late Show» senere om kvelden. Her blir det garantert søt musikk og feelgood-faktor!

http://jalcdoha.com

FRA OSL

Daglig avgang med Qatar Airways. (6t 30min.)


7. L’estragon, Århus

lestragon

L’estragon er en eksklusiv restaurant i hjertet av det latinske kvarteret i Danmarks nest største by, Århus. Det lille lokalet, med plass til bare 22 gjester, skaper en intim atmosfære. Et yndet sted for å nyte kortreist og økologisk mat og vin med en du er glad i.

http://lestragon.dk

FRA OSL

Åtte ukentlige avganger med SUN-AIR/British Airways. (1t 5min.)


8. Wang Theater, Boston

GettyImages-144075516

Bostons Wang Theater setter ikke bare opp stykker av Broadway-kvalitet, men har også et elegant lokale, dekorert med krystallkroner og marmor. Det er få steder det er så romantisk å overvære et teaterstykke som her! Vil dere nyte forestillingen på tomannshånd, kan dere dessuten booke en egen lounge med VIP-kvaliteter.

http://www.boston-theater.com

FRA OSL

To ukentlige avganger fra den 14. mai med Norwegian. (7t 30min.)


Luftballongtur, Marrakech

GettyImages-110144859-kopi

Marokkanske Marrakech har en hypnotisk og magisk atmosfære, og en av byens mest romantiske utflukter er å se soloppgangen eller solnedgangen svevende i en luftballong høyt oppe på himmelen. Selskapet Ciel d'Afrique tilbyr transport til og fra hotellet og ulike type ballongturer – blant annet VIP-tur med champagne.

http://cieldafrique.info

FRA OSL

To ukentlige avganger med Norwegian. (4t 50min.)


10. Ridetur, Reykjavik

islenskihesturinn

Hva er vel mer romantisk å gjøre ute i naturen enn å ta en tur på hesteryggen? Selskapet Islenski Hesturinn arrangerer halvdagsrideturer på islandshester i Reykjaviks vakre og varierte landskap hver dag, hele året. Transport til og fra hotellet og guide er inkludert i prisen.

http://islenskihesturinn.is

FRA OSL

Åtte ukentlige avganger med Icelandair, fire ukentlige avganger med SAS og tre ukentlige avganger med Norwegian. (2t 30min.)


Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: