Oppblomstring På Oslo Lufthavn

Linn Isaksen 4. juni 2015

Det er ikke bare i ­grøftekanten det ­spirer og gror for tiden. Også Oslo Lufthavn er i ferd med springe ut i full ­blomst – og magasinet du leser er en av knoppene!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Jeg elsker å reise. Så fort jeg trår inn på flyplassen løses ansiktet mitt opp i et glis, og det føles med ett som de naturligste ting i verden å ta en drink midt på dagen og spontant investere i produkter, plagg og ­duppedingser jeg ikke ante at jeg trengte. Jeg kommer rett og slett i feriemodus i samme sekund som jeg ankommer Oslo Lufthavn.

Sist jeg var her, på vei til en helge­tur i de svenske fjellene, sto jeg plutselig med en pose full av hår­strikker, ­hårbøyler og alt av pynt og jåleri fra Accessorize knappe fem minutter etter at jeg hadde kommet meg gjennom sikkerhetskontrollen. Ikke nødvendig rekvisita for fjellheimen akkurat, men pengene satt som vanlig løst i feriekassa. Og vel hjemme igjen, spankulerte jeg fornøyd rundt i ­Oslos bare gater med vårsola i fleisen og fargesprakende pynt tronende på toppen av hodet.

Butikk-kopi

Kafeene i bydelen Marais er så små og koselige at det får deg til å ville bli sittende hele dagen.

For en iherdig flyplasshopper som meg, er det helt nydelig at Oslo Lufthavn nå er i full gang med å ­bygges ut. Med flere ­terminaler, ­butikker og spisesteder skal Norges hovedflyplass bli enda ­bedre rustet til å sette en eminent ramme på reisen, og gi deg og meg muligheten til å gå til anskaffelse av både opplevelser, ting og tang som vi kan ta med oss videre, også etter at ferien er over.

Linn's shoppingtips

PASJON I PARIS

Dette er også grunnen til at du ­sitter med dette rykende ferske magasinet i hendene. Gledelige ting har jo for vane å dukke opp om våren, så selv om utbygningen av Oslo Lufthavn ikke er klar før i 2017, bestemte vi oss for å tjuvstarte ­allerede nå. Det kommer til å spire og gro i krokene på flyplassen frem­over, og både underveis og når den velfylte arenaen for shopping og gode matopplevelser står klar, skal Mallpaper være magasinet som veileder deg i jungelen av deilige skjønnhetsprodukter, sesongens trender, matretter som får ­tennene til å bade i vann og hete ferie­destinasjoner.

Et av årstidens aller mest ­populære reisemål, er klassikeren Paris – som du kan fly direkte til fra OSL flere ganger om dagen. Om våren viser den franske hoved­staden seg fra sin mest romantiske side, og det skal godt gjøres å ikke lå seg for­trylle av byen som oser av pasjon, spennende smaker og raffinerte fasader.

Cafe-kopi

Utepils, café au lait og ­assesorier. Det blir ikke ­ordentlig vår uten rett tilbehør.

Fram til for to år siden hadde jeg aldri vært i Paris. Hvorfor vet jeg egentlig ikke, men da to venninner flyttet til byen og la en flybillett i hendene på meg, kom jeg meg ­omsider av gårde. Visst gledet jeg meg, men ikke før jeg hadde satt beina i Champs-Élysées og trålet kafeer og vintagebutikker i Marais, forsto jeg hva det var jeg hadde gått glipp av i alle disse årene. Bare det å være omringet av franske gloser og store motehus la en elegant bris over tilværelsen, og da jeg tittet opp på Eiffeltårnet for første gang, ble jeg faktisk helt starstruck!

I tillegg hadde Paris noe av det jeg setter høyest rundt hver eneste sving: saftig croque monsieur, vel­smakende vin og oster som smelter på tunga. Jeg ble forelsket med det samme, og dro faktisk tilbake bare to uker senere.

Denne våren, er jeg klar for å bli bergtatt av Tyrkia også – etter å ha lest denne reisesaken om megabyen ­Istanbul.

Goldengate

Golden Gate Park blomstrer ikke bare selv om våren, men også av bybeboere på jakt etter en kortreist ferie i hverdagen.

UT AV DVALE

Mallpaper kommer ut seks ­ganger i året, og vi lover å proppe det med nyttig informasjon, gode reisetips og inspirerende mennesker. I denne premiereutgaven får du blant ­annet tv-personlighet og treningsguru Johanna ­Grønneberg Mesas beste tips til både hva du bør gjøre hvis du besøker hjembyen hennes, Los Angeles, og til ­hvordan du ­enkelt kan ­holde kroppen i ­aktivitet på reisefot. Vi serverer deg også oppskriften på hvordan du ­vekker kroppen ut av vinter­dvale og en guide til verdens flotteste og mest ­urbane parker.

Håper vi får være med på ­reisen din!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: