Mat på OSL: Noe for enhver tid

Linn Isaksen 18. august 2015

Oslo Lufthavn har mat for både den som er ute i tidligste og seneste laget.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Ok, så hender det alle at man er ute i så dårlig tid at man bare må røske med seg noe i farta. Noe du knapt rekker å tygge og langt mindre smake på, før det ligger tungt fortært i magesekken. Men til alle de andre gangene, når du har kontroll på klokka og kan slå deg ned, har du på Oslo Lufthavn muligheten til å velge. Ferien begynner jo allerede på flyplassen, så hvorfor ikke starte den med et bedre måltid som får synke før du hopper på flyet? Er du en av dem som reiser mye i forbindelse med jobb og har flyplassmat som en del av ditt daglige brød, er det kanskje enda viktigere å sørge for både matro og næring.

På de neste sidene viser vi vei til mattilbudet på Oslo Lufthavn basert på hvor god tid du har. Slik at du vet hvor du skal løpe og hva du kan bestille hvis du bare har tiden av veien før flyet letter, og hvor du kan nyte nydelig mat i mer avslappende omgivelser når du har tiden på din side.

1 – Klassiker’n

FRANKS, GATE 17 (innland)

Franks wienerpølse-lompe 12

En wiener i lompe er en udødelig klassiker på farta. Rask å kjøpe, rask å spise og godt rustet for å stagge sulten i noen timer. Enklere blir det ikke!

Franks wienerpølse i lompe, NOK 25

2 – Sprø og hendig

UPPER CRUST, GATE 18 (innalnd) GATE 44 (utland)

Franks wienerpølse-lompe 3

En påsmurt bagett slår sjelden feil – spesielt ikke hvis den er sprøstekt og fersk. Upper Crust er kjent for sine nybakte baguetter, av både fine og grove slag, og med et bredt utvalg av pålegg. Her finnes alt fra klassisk norsk brunost til den mer eksotiske kylling tikka. Og best av alt: enkelt å både få i seg og ta med seg!

Baguette med valgfritt pålegg, fra NOK 59

3 – Baguette og en snurr

LA BAGUETTE, Ankomst

Franks wienerpølse-lompe 10

La Baguette byr på ferdig påsmurte, deilige baguetter med valgfritt pålegg som er din venn i tidsnøden! Og for den som er sugen på noe søtt til dessert, kan du slenge med en fersk kanelsnurr også. Yummy!

Baguette med eggesalat NOK 74

Fersk kanelsnurr, NOK 29, eller 4 stk for NOK 100

4 – Sunt i setet

POINT, GATE 20, 26 (innland) GATE 36, 38, 43 (utland)

Franks wienerpølse-lompe 5

Salat er frisk, sunt og godt. Hos Point får du flere ulike ferdiglagde salater, som du enkelt kan røske med deg og spise med hvilepuls i flysetet.

Valgfri salat, NOK 89

5 – Japansk feelgood

YO! SUSHI, GATE 39 (utland)

Franks wienerpølse-lompe 1

Vil du ha en eksotisk touch på maten allerede på OSL, er Yo! Sushi stedet for deg. Her får du sushi og asiatisk mat som supper og nudelretter, hvor du av det førstnevnte kan forsyne deg direkte fra båndet med ferdigdanderte sushi-skåler.

5 valgfrie sushitallerkner, NOK 225

6 – Gromt i gryta

MONOLITTEN, GATE 28

Lite er så passende høstmat som en god og varmende suppe eller gryte. På Monolitten Café får du ulike slag av begge deler, som blant annet husmannskost-klassikeren lapskaus.

Valgfri suppe, NOK 59

Familiegryte, NOK 299

7 – Amerikansk start på dagen

BEACH CLUB EXPRESS, Ankomst

Er du tidlig på’n og klar for å fylle opp magesekken? På Beach Club får du en fullverdig amerikansk frokost, med egg, bacon, toast og bønner i tomatsaus. Mat for Mons!

American Breakfast, NOK 146

8 – Familiær wok

FOODMARKET, GATE 36, 38 (Utland)

Franks wienerpølse-lompe 13

På tur med hele familien? Samle gjengen rundt en stor wok-panne på Foodmarket og snakk om forventingene til reisen imens magen fylles med nudler og grønsaker. Sunt, godt og innmari koselig!

Familiewok, NOK 299

9 – Fisk og bobler

SEAFOOD BAR, GATE 24 (Innland) GATE 42 (Utland)

Franks wienerpølse-lompe 6

En godt tillaget kremet fiskesuppe er luksusmat! På Seafood Bar kan du unne deg en sånn en i et lyst og trivelig miljø – og med Prosecco i glasset. Du er jo ute på tur, og da er det lov til å kose seg litt!

Fiskesuppe og et glass Prosecco, NOK 287

10 – Bra burger

O'LEARYS BY GATE 20, 22 (domestic) BY GATE 38, 39 (international)

Franks wienerpølse-lompe 8

På O’Learys kan du nyte en stor, saftig burger med godt tilbehør i et autentisk miljø. Denne sportsbaren har alle rettigheter – både på drikke og tv-sendinger, og kan friste med alt fra salater og småretter til biff og spareribs – og altså; en rekke burgervarianter. Hva med en med muggostdressing, for eksempel? Her får du også vegetariske- og glutenfrie alternativ, samt egen barnemeny.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: