Markedsdager

Linn Isaksen 2. november 2015

Lite fristende å trenges på klamme kjøpesentre i advent? Dra på en weekendtur til en europeisk by for å høste gaver og julestemning!

Del denne artikkelen:

Pinterest

1 - Markedsdager i Berlin

bilder i artikkel3

Den tyske hovedstaden skinner som en julestjerne i advent og byr på intet mindre enn 80 julemarked rundt om i byen. Et av de største finner du rundt Kaiser Wilhelm Memorial Church på Breitscheidplatz i vestre del av byen, hvor rundt 170 boder byr på alt fra brente mandler til leker og smykker.

FRA OSL

Inntil tre daglige avganger med Norwegian til Schönefeld og fem ukentlige avganger til Tegel med SAS (1 t og 35 min.)


2 - Merker til minipris i Milano

GettyImages-533252699-Milano

Som en av verdens motemetropoler kan Milano skilte med et bredt utvalg av merkeklær, og er du lur finner du dem til minipris på et av byens mange outlets. Sjekk ut Corso Como 10 Outlet, D Magazine eller Il Salvagente. Milano byr også på flere julemarked, blant annet digre Oh Bej! Oh Bej! i begynnelsen av desember.

FRA OSL

To ukentlige avganger med Norwegian (2t og 40 min).


3 - Moro i Vilnius

GettyImages-584139033 Vilnius

Besøker du Litauens hovedstad i desember, er det tre steder du bør krysse av på kartet: Cathedral Square, som byr på myldrende julestemning med marked, show og 3D-kino, City Hall Square, hvor du kan kjøpe håndlagde julegaver og samtidig støtte et veldedig formål, og Bernardinai Garden med underholdning, karuseller og vin.

FRA OSL

Fire ukentlige avganger med SAS og tre ukentlige avganger med Norwegian (1t og 50 min).


4 - Tre på topp i New York

GettyImages-588878721-Newyork

New York er et shoppingmekka, og i advent er det ekstra vanskelig å reise hjem uten overvekt. Da popper det opp markeder fulle av geniale gaveideer. I Bryant Park finner du et bredt utvalg, i Union Square selges kunst, smykker og leker, imens innendørsmarkedet på Grand Central har alt fra interiør til kroppspleie og tilbehør.

FRA OSL

Daglige avganger med SAS til Newark, og fire ukentlige avganger med Norwegian til JFK (7t og 45 min).


5 - Billig og bra i Praha

GettyImages-542681233-Praha

Hele desember preges den Tsjekkiske hovedstaden av julemarkedene som lyser opp byen og bringer lokalbefolkningen og turister sammen. De to største markedene finner sted på Old Town Square og Wenceslas Square, hvor du kan du boltre deg i både håndverk, klær, keramikk og smykker.

FRA OSL

Daglige avganger med Norwegian (2t og 5 min).


6 - Vakre Wien

GettyImages-140337264-Wien

Adventsmarkedene har funnet sted i Wien siden middelalderen, og i dag arrangeres tjue offisielle. På Viennese Christmas Market foran City Hall er det stemning med korsang og juleverksted for barn, og på Christmas Village Belvedere Palace kan du kombinere julegaveshoppingen med synet av Belvedere Palace – en av Wiens store severdigheter.

FRA OSL

Inntil to daglige avganger med Austrian Airlines og tre ukentlige avganger med Norwegian (2t og 25 min).


7 - London Calling

bilder i artikkel 1

Få byer kan konkurrere med London på shoppingfronten generelt, og i førjulstiden spesielt. I tillegg til de mange julemarkedene, bugner det av flotte gaver på kjøpesentre som Westfield, handlegater som Oxford Street og King’s Road, områder som Covent Garden, og det lange gatemarkedet i Portobello Road.

FRA OSL

Inntil ti daglige avganger til Heathrow med SAS eller British Airways, og inntil fire daglige avganger til Gatwick med Norwegian (2t og 5 min).


8 - Stemning i Hamburg

GettyImages-128898723-Hamburg

Tysklands nest største by kles opp i finstasen i advent. Rundt Town Hall og Jungfernstieg finner du butikker med alt fra designerklær til teknologi, ting og tang – samt byens beste julemarkeder. Sjekk også ut Europa Passage – et kjøpesenter med over 120 butikker fordelt på fem etasjer, som er en attraksjon i seg selv.

FRA OSL

Inntil to daglige avganger med Germanwings, seks ukentlige avganger med SAS og to ukentlige avganger med Norwegian (1t og 25 min).


9 - Mat og musikk i München

GettyImages-136920829-Munich

München blir ofte beskrevet som en av Tysklands vakreste byer, og i adventstiden viser den seg fra sin aller beste side – mye takket være de mange julemarkedene. Mest kjent er det tradisjonelle markedet på Marienplatz, imens det er aller livligste er Wintertollwood.

FRA OSL

Tre daglige avganger med Lufthansa, fire ukentlige avganger med SAS og tre ukentlige avganger med Norwegian (2t og 10 min).


10 - Rikelig med gaver i Riga

bilder i artikkel2 1

Midt i Rigas historiske sentrum – som står oppført på UNESCOs verdensarvliste – kan du smidig kombinere shopping og kultur på Riga Christmas Market. Her selges både lokalt håndverk, smykker, klær, leker og lokale delikatesser til live latvisk musikk. Og barna, de kan besøke julenissens postkontor.

FRA OSL

Inntil to daglige avganger med Air Baltic og seks ukentlige avganger med Norwegian (1t og 30min).


Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: