Kremkongen

Linn Isaksen 15. august 2016

For hudguruen Ole Henriksen startet veien mot kremtoppen med sukker, festing og usunn mat.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Ole Henriksen (65)

er en verdenskjent dansk hudspesialist og kosmetolog med base i USA. Hans egne hudpleielinje Ole Henriksen selges over store deler av verden – blant annet på Duty Free og Travel Value på Oslo Lufthavn. Henriksen har også utgitt flere bøker. Den siste i rekken heter Perfekt hud, og er fylt med insidertips til hvordan du radikalt kan forbedre huden din.

Hei, Ole! Hvem er du?

– En veldig lykkelig mann! Jeg føler meg velsignet som får jobbe med det jeg elsker: velvære og mennesker. Det er å bli kjent med folk og kunne hjelpe dem med å få en bedre hud, og dermed også en bedre selvfølelse, det er veldig givende og inspirerende.

Hvordan ble hud din greie?

– Da jeg var yngre bodde jeg i Indonesia en periode, hvor jeg ble en sukkerjunkie og generelt spiste mye usunn mat. Livsstilen resulterte i at jeg fikk akne. En kvinne jeg ble kjent med behandlet hudproblemene mine med naturlige ingredienser, og i takt med at jeg også la om kostholdet, ble huden min sakte, men sikkert, helt bra igjen. Jeg utviklet et kjærlighetsforhold til hudpleie og naturlige produkter, utdannet meg til hudspesialist og kosmetolog i London, og dro deretter rett til Los Angeles for å prøve lykken. Der slet jeg med å få jobb, så jeg skrapte sammen de få pengene jeg hadde og startet min egen salong i Hollywood i 1975. En dag sto plutselig Barbra Streisand på trappen, og det ble en god start. Tidlig på 80-tallet begynte jeg å utvikle noen få egne produkter hjemme på kjøkkenet, og i 1985 kom gjennombruddet: Da ga jeg ut en bok som ble presentert på talkshowet til Oprah Winfrey. Den ble en bestselger, og jeg fikk tonnevis med henvendelser fra folk som ville kjøpe produktene mine.

Mallpaper-EA-Ole-Henriksen-119

Hva er hemmeligheten bak suksessen?

– Jeg elsker å leke og eksperimentere med formler! Jeg er ekstremt opptatt av kvalitet, og sverger til naturlige ingredienser som jeg kombinerer med vitenskap. Og så tror jeg det er vesentlig at jeg tar meg tid til hver kunde – til å høre på og analysere deres problemer.

Hva er ditt beste råd til folk som sliter med kviser?

– Akne er veldig livsstilsbasert, så mitt aller beste råd er å trene, spise ren, sunn mat, og kutte ned på sukker og alkohol. Råvarer som avokado, mandler, valnøtter, olivenolje, er ekstra snille mot huden. Dette er produkter som inneholder fett, noe som er svært viktig: Det beskytter, og transporterer stoffer inn og ut av hudcellene slik at porene ikke tetter seg igjen. Å gi ansiktet et dampbad i kokt vann med en teskje eukalyptusolje i 5 x 30 sekunder annenhver kveld, kan også være lindrende. Så kan man også supplere den sunne livsstilen med pleiende produkter, som 3 Little Wonders og ansiktsskrubben Lemon strip flash peel som fjerner døde celler og beroliger huden, men husk at ”less is more” når det kommer til akne.

​Ole Henriksens oppskrift på hjemmelaget ansiktsskrubb

Denne skrubben passer til alle hudtyper, bortsett fra for dem som sliter med akne.

* Brunt sukker
* Kanel
* 10 dråper lavendelolje (eventuelt avokado- eller sesamolje)

Rør ingrediensene sammen og masser massen inn i huden, før du skyller.

Hvilke produkter kan du ikke leve uten?

– 3 Little Wonders, som er et kit som tar for seg alle hudens utfordringer: rynker, porer og uttørking. Pure truth youth activating oil, som aktiverer hudens naturlige repareringsevne og dermed healer sår og etterlater huden spenstig og glødende. Og Ultimate lift eye gel. Den er oppkvikkende, løftende, reduserer poser under øynene og gir masse fukt!

Hva er dine beste tips for å trives i sitt eget skall?

– Balanse er viktig: Tren, spis sunt og ta vare på deg selv, men unn deg også å feire livet. Ha det gøy, spis en dessert i ny og ne og ikke ta deg selv så høytidlig. Det er viktig med glød innenfra og ut. Og så skal man jo faktisk ha smilerynker!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: