Julens partylook

Tekst: Linn Isaksen Foto: Einar Aslaksen Makeup: Hanne Sundby Hår: Marlin Martinsen 1. november 2016

Skinn om kapp med pynten på årets siste fester.

Del denne artikkelen:

Pinterest
Mallpaper Ea Beautyshoot August90737Rv2F

Basic instinct

For å få sminken til å sitte lenge, er en god base første bud. På vinterstid kan du med fordel gå for en dekkende variant.

Tips!

• Riktig foundationfarge finner du ved å prøve den på kjevebenet – og ikke på hånden. Den perfekte fargetonen skal forsvinne i huden. Har du problemer med å finne helt riktig farge, bør du gå for en halv nyanse lysere. Blir den for mørk, vil fargen se skjoldete og nesten møkkete ut.

En foundation som sitter godt i festsesongen, er Lancôme, Teint idole Ultra, 30ml, kr 359,-.

• Har du ikke vindu på badet, kan det være lurt å ta med et speil til vinduskarmen for å legge basen i naturlig lys. 


Sexy sot

Festsesongen er perfekt for sotede øyne! Gå for en klassisk svart skygge, eller en i brunt eller grått hvis du er ute etter et mindre dramatisk uttrykk.

Mallpaper Ea Beautyshoot August90843Rv3 Mp09 Depp 00464

Steg én: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Eyepencil kr 189,- DUTY FREE/ TRAVEL VALUE Steg to: Dior eyeshadow palette kr 449,- DUTY FREE/ TRAVEL VALUE

Sotede øyne får du ved å legge skygge på hele lokket og langs den nedre vippekanten (unngå øyekroken), for så å duse ut overgangene med en ren, rundklippet kost. Utjevnede konturer er helt essensielt for denne looken. Kajal legges både over, under og på våtkanten, og toppes med masse mascara.

Tips!

• For å gjøre soteprosessen enklere, kan du begynne med å legge kajal ganske høyt oppe på lokket, og deretter duse den ut, før du tar på øyenskygge. Da får du en ekstra sotet effekt, og en look som holder hele kvelden.

• For å unngå at øyenskyggen drysser og skaper mørke flekker, kan du først legge et tykt lag med pudder på kinnbena. Hvis skyggen da drysser, børster du det bare vekk med en kost, og det eneste som sitter igjen på huden er pudderet du la først.

• For at maskaraen skal holde lenge, bør du velge en tårefast variant (også kalt 38 graders-mascara), som Sensai, Mascara, 38°C, MSL-1 Black, Separating and Lengthening (kr 229,-). Den fjernes med varmt vann, men smitter ikke av oljen i produktene du har rundt øynene. (En vannfast maskara vil derimot smitte av i møte med oljebaserte produkter.)

• Det er enklere å sote øynene med en skygge med skimmer, ettersom de matte skyggene er vanskeligere å jevne ut.

• Vil du skinne litt ekstra, kan du bruke en øyenskygge, eyeliner eller mascara med masse glitter. 


Hett på hendene

De klassiske røde neglene er alltid en vinner på denne tiden av året.

La leppene snakke

I festsesongen skal leppene synes, og gjerne ved å males i mørke rødtoner. I år kan man også være enda dristigere, og velge en farge som går mot lilla og svart.

Z To Bilder I Artikkel Dior

HÅR: Jan Thomas tørr shampo kr 109,- DUTY FREE/ TRAVEL VALUE LEPPER: Dior Lipliner N° 001 Universal kr 209,- DUTY FREE/ TRAVEL VALUE

Tips!

• Ved bruk av en mørk leppefarge, kan man med fordel velge en med glossy tekstur som gir en forstørrende effekt. (En matt tekstur vil forminske og få leppene til å se smalere og strammere ut.)

• Legg lipliner i samme farge som leppestiften for å definere leppene og forsterke intensiteten i fargen. Lag først et kryss ved amorbuen – da er det lettere å få symmetrisk form på overleppen. Tegn så langs hele leppekanten (ikke utenfor).

• Gå for en 3-trinnsteknikk for å få leppestiften til å vare lenger: Begynn med en base, legg så leppestift, og topp det hele med en gloss.

• Har du kommet til skade for å ta for mye produkter i håret? Da kan litt tørrsjampo være redningen. Den absorberer nemlig fett, og sørger dermed for at håret ser friskere ut. Jan Thomas Studio, tørr shampo, 250 ml, kr 109,-.

• Får du ikke dreisen på krøllene, kan du isteden gå for en enkel oppsats, som en knute i nakken. Fordelen er da at du kan være trygg på at frisyren sitter på plass hele kvelden. 

Supre stifter

Leppestiften er det perfekte verktøy for å gå fra casual til festfin på null komma niks!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: