Johanna Grønneberg: Ja, Jeg Elsker Hollywood

Thomas Karlsen 4. juni 2015

Tidligere MTV-programleder og Hollywood-frue Johanna Grønneberg Mesa gir deg sine beste reisetips til Los Angeles.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Johanna Grønneberg var 18 år, og dette visste hun: Hun skulle reise vekk. Det fantes en verden bortenfor nabolaget på Nesodden som bare ventet på å bli utforsket. Full av ungdommelig eventyrlyst og kofferter med selvtillit gikk hun ombord på flyet til Australia - så langt bort fra Norge som det i det hele tatt var mulig å komme seg. Tjueto timer senere landet hun i Melbourne - etter å ha grått hele veien fra OSL.
– Jeg fikk fullstendig panikk! Gikk helt opp i limingen, satt bare og gråt, fra vi lettet til vi landet, inkludert en flere timer lang mellomlanding i Singapore.
Medpassasjerer forsøkte å trøste henne, men følelsen slapp ikke taket: Hun var på egenhånd nå. Sikkerhetsnettet var borte.

På fly­plassen

– Er jeg alltid ute i god tid - det må du når du har hund og barn. Og jeg elsker den følelsen jeg får av å nesten eksistere utenfor tid og rom når jeg har gått gjennom sikkerhetskontrollen – og hverken er her eller der.

MARKANTE MOTSETNINGER

Det gikk naturligvis fint, slik det alltid gjør. Etter tre års studier på Australias Gold Coast, reiste hun videre til amerikanske Nord-Dakota og studier i tv-produksjon. I 2006, etter et lite opphold i Stockholm, ble hun programleder på MTV, med base i New York.
– Det er den byen i verden jeg alltid drømmer meg tilbake til, som jeg aldri kan bli lei av. Noe bedre sted enn New York om våren fins ikke.
Hun ble i kosmopolen i to år, før hun flyttet til Los Angeles og MTVs California-kontor. Og der er hun fortsatt. Delvis, i alle fall - hun og ektemannen, rapper og musikkprodusent Vincent Pryme, har halvveis base i Oslo, halvveis i Los Angeles.
– Egentlig er jeg ikke sikker på hva som er mest hjemme, men jeg tenker vel at hjemme er der du har bryllupsbildene. Og de er i L.A.
Pendlingen innebærer også at hennes to år gamle datter Savannah får innblikk i to svært ulike verdener tidlig i livet.
– Det er jo litt sånn at dersom barnet faller og slår seg i en amerikansk barnehage, får du med deg en attest med tre vitneforklaringer, bare for at du ikke skal saksøke dem. Og barna er like rene og pene når du henter dem som da du leverte dem om morgenen. I Norge er det litt mer knall og fall, mer lukt av pølsevann i klærne og størknet leverpostei i fjeset, forklarer Johanna.

KAOS OG KANINFÔR

For fire år siden var hun med i serien «Ja, vi elsker Hollywood». Og det gjør hun, selv om hun innimellom kunne ønsket seg et litt mindre tungrodd trafikksystem, eller som hun sier; «mister du en avkjørsel er det bare å avlyse alle avtaler den dagen». Og til tross for at det ikke er til å komme i fra at Los Angeles er et sted der det overfladiske dyrkes til det nesten ekstreme, i alle fall fra et norsk ståsted.
– Maten er et kapittel for seg selv. På den ene siden har du de kjernesunne restaurantene, på den andre dem hvor maten nesten renner av fett. Men da er det også veldig lett å vite hva som er hva. Og man blir jo preget av å være her: Når alle er superspreke, tynne og velstelte, blir det fort til at du spiser mer gress og annet kaninfôr også, ler hun.

Reisetips

– Er jeg alltid ute i god tid - det må du når du har hund og barn. Og jeg elsker den følelsen jeg får av å nesten eksistere utenfor tid og rom når jeg har gått gjennom sikkerhetskontrollen – og hverken er her eller der.

Min rareste flytur

– Jeg hadde med meg hunden min, Daisy, på et nattfly til USA. Hun pleier alltid å være veldig stille og rolig og ligge i buret sitt, men denne gangen kom jeg tilbake etter å ha vært på toalettet og så at hun var borte. Jeg måtte gå gjennom hele flyet for å lete etter henne. Det viste seg at hun hadde gått frem på første klasse, og der satt hun og tigget etter mat. Hun er åpenbart et luksusdyr!

BY PÅ BUCKETLISTEN

Los Angeles er byen der drømmer skapes og knuses, som kan skilte med sin egen drømmefabrikk i Hollywood, men den er også støyende asfaltjungel som strekker seg milevis utover, uten noe egentlig sentrum; hele tiden i ferd med å knele under den tunge biltrafikken. Og likefullt: Det er en by Johanna mener alle må se før de dør.
– Rett og slett fordi det er Los Angeles. Spaser i Beverly Hills, gå på filmstjernespotting, legg deg inn på Wilshire – hotellet hvor «Pretty Woman» ble spilt inn, nyt de 325 soldagene i året, eller gå på Whisky A Go Go, The Roxy eller en av de andre legendariske nattklubbene på Sunset Strip i Hollywood, tipser hun.

Etter sju år i California, foretrekker Johanna selv Orange County, der hun og ektemannen bor, eller steder som Newport Beach eller Laguna Beach. Sistnevnte er hva hun omtaler som en «up scale hippie by».
– Det er vanskelig å forklare, men gamle hippier blir temmelig eksentriske og morsomme når de blir rike.
Det er også i Laguna Beach hennes favorittrestaurant befinner seg: The Cliff.
– Maten er bra, men bikker over til fantastisk når den inntas ytterst på en klippe, med utsikt rett ned på Stillehavet.
Denne vinteren og våren har Johanna vært hjemme i Norge.
– Jeg elsker virkelig Oslo om våren! sier hun.
– Men jeg tenker mer og mer at jeg bør holde meg i L.A når det er som kaldest her hjemme. Det er rett og slett litt for kaldt, litt for lenge.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: