Jamie Oliver har landet på Oslo Lufthavn

1. november 2016

Til glede for alle kulinariske sjeler, setter den britiske stjernekokken nå sitt preg på Oslo Lufthavns matscene.

Del denne artikkelen:

Pinterest

For dem som aldri har hørt om Jamie’s Deli – hva er det?

– Ideen er å skape et sted som er lett tilgjengelig og som tilbyr rustikke, enkle versjoner av maten du elsker. Som pizza med god og luftig deig og kvalitetsingredienser på toppen, spennende salater og populære klassikere som toast og mettende sandwicher.

Hva er visjonen bak konseptet? 

– Visjonen er å være store, fryktløse, ferske, rene og raske. I et miljø der folk ofte er litt stresset og presset på tid, er målet å skape et sted som ikke bare stiller sulten, men som også setter integritet og kvalitet høyt. Forhåpentligvis vil det føre til at folk endrer vanene sine og legger inn litt ekstra tid på flyplassen, slik at de har mulighet til å sette seg ned og nyte god mat, og kanskje også shoppe litt, før de går om bord på flyet. 

​Jamie Oliver (41)

er en britisk kokk, kokebokforfatter, restauratør og TV-personlighet, også kjent som «The Naked Chef». Hans karisma, kokketalent og fokus på sunn, britisk mat har resultert i en rekke TV-program og restauranter

Hva kan folk alltid forvente seg av en Jamie Oliver-restaurant?

– At ingrediensene i alt vi serverer er av topp kvalitet, og at vi tar dyrevelferd på alvor. Den praksisen er systematisk innprentet i alle innkjøpsledd. Verdiene er de samme, enten vi er på en flyplass eller på en stor restaurant. Det er vårt løfte.

Hva er din personlige favoritt på menyen?

– Jeg elsker deli-disken med varm mat, hvor man kan velge mellom bærekraftig fisk eller saftig kjøtt, for så å toppe det med frisk salat eller dagens grønnsaker. Det er en super måte å spise på, og kan tilpasses enhver smak.

Har delien noe som frister de yngste reisende? 

– Vi dekker barnas behov med kombinasjonen av vår kyllingwrap, sesongens frukt og deilig fruktvann – som alt er velbalansert og næringsrikt. 

Jamie Italian 0299

Hvor reiser du helst på ferie?

– Til Italia. Jeg elsker maten og livsstilen der! Jeg ble også veldig sjarmert av de greske øyene da jeg var på matreise der.

Hvilken by har imponert deg mest på matfronten?

– Det er kjempevanskelig å si! New York, Tokyo, London, Barcelona, Paris, Firenze… De er alle fantastiske på sin egen måte og har et stort utvalg på matfronten. Nei, det er virkelig umulig å svare på – og det er jo positivt. For tjue år siden ville jeg svart Paris, men nå er standarden, prisnivået og utvalget blitt så utrolig bra overalt. Det er spennende tider!

Har du noen gang smakt skandinavisk julemat?

– Ja, jeg er stor fan av stekt gås og rødkål, og elsker riskrem! Og jeg har også smakt lutefisk.

Hva er dine beste reisetips? 

– Ha på deg fleksible bukser, så du kan løpe, slappe av og danse. Gode støydempende hodetelefoner til flyturen er også et must. – Bare sørg for at du har musikken din på telefonen, og ikke på iCloud – som jeg dessverre oppdaget at jeg hadde her om dagen. Og aller viktigst: Hold deg hydrert, og spis på min deli før du går om bord på flyet.

Jamie’s Deli er et nytt restaurantkonsept, skapt ut fra ideen om italiensk matkultur, der man samles rundt bordet og nyter god mat i et uformelt miljø. 

På menyen står rustikke retter som salater, pizza, sandwicher og ulike kjøttmåltider i sesong – alt laget på ferske og bærekraftige råvarer. I tillegg har kundene mulighet til å kjøpe med seg ferskt brød, bakevarer, frokostprodukter og nytraktet italiensk kaffe til flyturen. 

Jamie’s Deli åpnet i avgangshallen på innenlandsterminalen på Oslo Lufthavn den 1. november.

Har du et nyttårsforsett?

– Å gjøre det bra på skolen! Jeg studerer nemlig for å ta en mastergrad i ernæring.

Hvor skal du feire nyttårsaften?

– Jeg er ikke helt sikker enda, men tror jeg skal feire i London i år. Kanskje det blir et lite middagsselskap med venner, med god mat og vin og litt dansing.

Hvis du hadde vært en ingrediens, hadde du vært… 

– Paprika! Fordi jeg liker krydder, og så kan du bruke meg til å gjøre kjedelige ting mye mer spennende. I tillegg kan jeg være både røkt, søt og varm. 


Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: