Jakten på feriefølelsen

Linn Isaksen 4. juni 2015

Jeg trenger ikke nødvendigvis å reise langt for å flykte fra hverdagen, skriver Linn Isaksen

Del denne artikkelen:

Pinterest

Sommerferie. Bare ordet får meg til å mimre tilbake til barndommen. Til følelsen som fylte kroppen da jeg stormet ut av klasserommet på skoleårets siste dag, proppfull av forventninger til hva sommeren ville bringe. Til dagene på hytta da jeg fisket krabber på brygga med bestefar, eller lå på baugen av båten og sang av full hals imens pappa kjørte så fort at vinden og saltpartikler pisket meg i fjeset. Til duften av Nivea-solkrem, smaken av shave-ice og lukten av grilling. Til de milde dagene jeg og søsteren min ruset på grusveier i skumringen, på sykkeldekk tynne som røykringer og fantaserte om at vi ikke satt på sykler, men på ­hester. Til kveldene da hele familien lå ­henslengt på et svaberg og knasket på krabbeklør i solnedgangen. Til da tilværelsen var bekymringsløs og sommeren føltes som en evighet.

Med årene fikk jeg gradvis et større behov for å reise lenger vekk enn til hytta i Østfold for å oppnå ferie­følelsen. Til tilrettelagte charter­destinasjoner, ­Europeiske ­storbyer, og etter hvert helt til ­andre verdensdeler, der alt skilte seg fra hverdagen hjemme.

Nå, i voksen alder, er jeg ikke like kravstor lenger. Selv om jeg er over snittet glad i å reise, trenger jeg ikke nødvendigvis å dra langt for å føle at jeg har ferie. Bare det å ­kunne slingre planløst rundt i en myk sommerkjole, få sola rett i fleisen og tilbringe tid med venner uten konstant å føle meg forpliktet til å sjekke mailboksen på mobilen, er nok til at jeg svever i feriebobla.

Hva som må til for å komme i ­f­eriemodus er høyst individuelt. Det som er sikkert, er at vi alle har godt av å rømme fra rutiner, ­prestasjonspress og plikter og ta et avbrekk fra hverdagen iblant. I denne utgaven av Mallpaper har vi derfor fullt fokus på nettopp det, og håper på å kunne inspirere deg til å oppdage steder og opplevelser du kan rømme til når du har fri.

– Enten du foretrekker å ­gjemme deg bort blant folkemassene i verden­smetropoler som New York, vil stupe inn i musikkens univers på en av sommerens mange festivaler eller finne komplett ro på en skjult perle i inn- eller ­utland.

Og du – husk at ferien blir langt mer behagelig hvis du planlegger og stresser ned i forkant. De som jobber på OSL vet alt om ­dette og forskning viser at det ­ligger mye lykke i å ha ­forventinger til ­ferien, og at den største positive opp­levelsen faktisk kommer ­allerede i planleggingsfasen før ­selve reisen starter.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: