I pose og sekk

Linn Isaksen 4. januar 2016

For den som leter etter paradisfølelsen og fort blir rastløs, er øyhopping i Thailand svaret.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Fakta

Thailand ligger i Sørøst-Asia og grenser mot Malaysia i sør, Kambodsja i sørøst, Andamanhavet (Det indiske hav) og Myanmar i vest, og Laos i nord og øst. Landet har om lag 70 millioner innbyggere, med Bangkok som største by og hovedstad. Thailand har et tropisk monsunklima, med tørrest årstid fra november til april.

Det er mange grunner til at Thailand har blitt en feriefavoritt. En av de viktigste årsakene til at turister valfarter til det smilende landet i Sørøst-Asia må være at de får i både pose og sekk. Vi er jo gjerne kravstore når vi drar på ferie, og samtidig som vi søker paradisfølelsen med hvite strender, kokosnøtter og bungalower i vannkanten, liker vi også gjerne at det skjer noe etter hvert. Vi vil jo ikke kjede oss heller! Og det er med denne vinnende kombinasjonen at Thailand virkelig tilfredsstiller. Her kan du drømme deg bort på en vakker, isolert strand den ene dagen, for så å hoppe på en båt og trå i land på en myldrende øy full av folk og aktiviteter den neste.

At det i tillegg er smidig, billig og behagelig å forflytte seg rundt i her, er selvfølgelig heller intet minus. Legg på et tropisk klima, lave priser, fantastisk mat og hyppige flyavganger, og suksessen er et faktum.

Med en kystlinje på over 3000 kilometer og hundrevis av idylliske øyer, er det mange veier til paradis i Thailand. Nedenfor har vi satt sammen et forslag til en praktisk og variert reiserute, som byr på både daffe dager, liv og røre.

GettyImages-577624289

Lokale delikatesser selges rett fra båten på Floating Market i Thailand

Første stopp: Bangkok

Det er ikke bare prisgunstig å fly tur-retur Bangkok når du sikter mot øyperlene, men også et perfekt utgangspunkt. Thailands hovedstad vrimler av severdigheter, shoppingmuligheter og uteliv, og er et kult supplement til strandferien. Begynn med å stikke innom et av byens mange reisebyråer og book deg en busstur til Phuket dagen etter. Deretter legger du storbyen for dine føtter: Shop i backpackergata Khao San Road og på det gedigne kjøpesenteret MBK, plukk med deg deilig lunsj fra en matbod ved Lumpini-parken og hopp på en båttur på elven Chao Phraya for å beskue templer og flotte bygninger. Innta en smaksrik middag på Phuket Town i Watthana-distriktet, og avslutt kvelden med en drink på den kule takterrassebaren Cloud 47 på Silom Road.

​Smarte tips til øyhoppere

Reis med ryggsekk.

… Og pakk den bare halvfull, sånn at du har plass til å ta med deg skatter du finner på ferden hjem.

Solfaktor og myggspray er et must.

Reisebutikker og OSL-butikkene Capi, Ark og Christiania GlasMagasin har mange praktiske dingser for ryggsekkturister.

Koh Lanta: Døsig, stor og perfekt for barnefamilier

Når bussen fra Bangkok ruller inn til Phuket, tar du deg til Rassada Pier og hopper på ferga mot Koh Lanta. Turen tar to timer, og underveis kan du sole deg på dekk med musikk på ørene og bare nyte livet. (Alle sanger blir faktisk dobbelt så fine når de lyttes til på en båt i Thailand!) Koh Lanta ligger helt sør på Thailands vestkyst, og er en rolig, sjarmerende og litt rufsete ferieøy, med tre mil med strandlinje og mange resort og bungalowanlegg. De beste strendene er Klong Dao i nord Klong Kong litt lenger sør. Et av de hyggeligste stedene du kan bo, er på familiedrevne Lanta Garden Home på Klong Dao. Deilig frokost får du på det franske bakeriet Faim de Loup, og middagen smaker ekstra godt på strandrestauranten Tides. I det lille sentrumet Saladan finner det butikker og boder, men for øvrig går det i et rolig tempo her. Blir du rastløs anbefales en runde minigolf, massasje eller en snorkletur.

GettyImages-544839803 GettyImages-171749751

Bangkok er en pulserende storby, og et perfekt supplement til strandferien.

Koh Mook: Fredfull perle

Hopp på fergen på Koh Lanta, nyt to og en halv time på Andamanhavet og gå i land på Koh Mook – en av Thailands autentiske perler. Stranden Coco Beach er virkelig et syn for såre øyne, med kokospalmer som strekker seg over kritthvit sand og ut mot det krystallklare vannet. Innkvarter deg i en bungalow på hotellet Charlie, bli dra på en guidet svømmetur inn i grotten Emarald Cave, og ta det ellers bare helt piano.

Koh Phi Phi Don: Livlig og fullspekket

I løpet av tre og en halv time tar du deg fra stillheten på Koh Mook til den boblende atmosfæren på Phi Phi. Den lille, bilfrie øya er uhyre populær, og fylt til randen av unge backpackere. Her ligger guest housene og butikkene tett, drinkene serveres i bøtter og spann og folk danser på stranden til morgengry. I ytterkanten av øya finnes det også steder som passer for barnefamilier, og aller roligst er det på Long Beah. Den beste frokosten får du på D’s Books, mens middagen blir en vinner på Papaya Restaurant eller Amico’s. Se til å dra på en båttur for å utforske de vakre småøyene i nærheten – som Maya Bay, der filmen The Beach ble spilt inn.

Litt luksus

Du trenger ikke å velge mellom enten favorittproduktene dine eller innsjekket bagasje på reisen. Duty Free på OSL har nemlig en rekke smarte reisekit som får plass i håndveska.

Koh Lipe: Thailands Maldivene

Koh Lipe, nære Malaysia, er en av Thailands aller vakreste øyer, og dermed verdt de seks timene det tar å komme seg hit med båt fra Phi Phi. Sjansen er stor for at du blir bergtatt av lange, hvite strender, uberørte steder og den avslappende stemningen som har gitt Koh Lipe kallenavnet «Thailands Maldivene». Øya er liten (du tusler rundt hele på et par timer) og perfekt for forelskede par. Av de fire hovedstrendene, er Pattaya Beach og Sunset Beach favorittene. Når det kommer til ly for natten er Lipe Resort å foretrekke hvis du reiser på budsjett, imens Akira Lipe Resort er flott hvis du har litt mer å rutte med.

Til Bangkok direkte fra OSL

Daglige avganger med Thai Airways og tre ukentlige avganger med Norwegian (13t og 10 min).


Kilder: Thaiguiden.no, SNL.no.


Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: