Høytrykk i høytiden

Linn Isaksen 2. november 2015

Skal du reise via Oslo Lufthavn i jula? OSL talsmann Joachim Westher Andersen forteller deg alt du trenger å vite for at du skal få en smidig reise!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Bør man beregne ekstra god tid dersom man skal fly fra OSL i jula?

– Ja, det er lurt å beregne litt ekstra tid i julen. Vi forventer mange passasjerer med mye bagasje. Det er veldig få som liker stress, så litt ekstra tid på klokken vil gi en langt bedre reiseopplevelse og tid til både å slappe av, shoppe litt og ta seg en matbit.

Hvilke dager erfarer dere at er de mest hektiske?

– De to siste ukene før jul kommer til å bli veldig travle. Julaften faller på en torsdag i år, så helgen 18-20 desember og dagene som leder opp til julaften vil være ekstra travle. Som regel er de travleste tidspunktene på døgnet på morgenen og på ettermiddagen, så har man anledning til å fly midt på dagen eller kvelden er dette å anbefale hvis man vil ha litt færre folk rundt seg.

Har du noen tips til hvordan man kan beholde roen på flyplassen i høytiden?

– Tipset er å forberede seg godt og beregne litt ekstra tid. Vi vet at dette kan være lettere sagt enn gjort, men med så mye folk i terminalen som det kan bli nå i julen må man nesten regne med lit køer Det er jul, det er mange som skal hjem og mange er stresset. Prøv å bli den som smiler og har god tid når du kommer til flyplassen. Blir man en EarlyBird, får man dessuten mange nyttige fordeler og relevante tilbud. På OSL.no kan man lese mer om aktuelle EarlyBird-tilbud eller laste ned appen vår.

Hvilke råd har du til dem som skal frakte med seg en haug med julegaver på flyet?

– Hvis det er julegaver med svært høy verdi bør man ha dem med seg i håndbagasjen. For øvrig kan julegavene sendes som innsjekket bagasje, og man har også mulighet til å sende som spesialbagasje. Dette bestiller man med det aktuelle flyselskapet man flyr med. Vi har ellers mange gode shoppingmuligheter, så det er sikkert en del menn som kommer halsende inn i butikkene våre når det nærmer seg julaften.

Hvordan markeres jula på OSL?

– Vi sørger for julestemning med masse flott julepynt, gode juletilbud, julemat, underholdning og Lucia-feiring med kor og levende lys.

Hvordan forbereder og tilrettelegger dere på OSL for en travel jul?

– Vi gjør som vi alltid gjør på OSL: kjører på alle sylindre med ønske om fornøyde passasjerer som kommer hjem i tide og med en god opplevelse i bagasjen. Klarer vi det, blir det en flott jul for oss på Oslo Lufthavn!

Visste du at…

…stadig flere nordmenn reiser til varmere strøk i jule- og nyttårshelgen? Kanariøyene, Thailand, Madeira og Karibia er stedene flest nordmenn rømmer til for å slippe det tradisjonelle julestresset. Kilde: Virke/DN.no

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: