Gaven jeg aldri glemmer

Linn Isaksen 2. november 2015

Jeg kunne ønske jeg kunne si at barndommens beste julegave var noe rimelig med høy symbolverdi, og ikke en diger eske signert et kapitalsterkt elektronikkselskap fra Japan, skriver Linn Isaksen.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Jeg var så spent at jeg var kvalm. Medisterkaka og ribbestykket lå nærmest urørt på tallerkenen imens blikket mitt var limt på alle pakkene som omkranset det glitrende grantreet i stua. Dette scenarioet utspant seg stort sett hvert år, men grunnen til at jeg husker akkurat denne julaftenen på midten av nittitallet spesielt godt, er gaven som skulle seile opp som barndommens mest takknemlige.

Da jeg og lillesøsteren min rev av papiret og skimtet Super Nintendo-logoen på den digre esken, skjøt vi armene i været og danset en seiersdans som om vi skulle ha vunnet i lotto. Herregud, så glade vi ble for denne grå spillkonsollen, og jøye meg så mye vi brukte den! I mange år satt vi klistret til tv-skjermen og nitrykket på kontrollene hver gang muligheten bød seg.

Dette hender det at jeg tenker på iblant, når jeg er ute på gavejakt i siste liten og ender opp med å måtte kjøpe noe unyttig til en liten en. Da smører jeg samvittigheten med å minne meg selv på at det ikke nødvendigvis er sånn at raske, upersonlige gaver er dårlige gaver. For selv om de fleste barn har mer enn nok å leke med, og selv om det er tanken som teller, kan det som anses som en overflødig gave gi ekstremt høy uttelling.

Forventningene, spenningen og gleden i barnas blikk er noe av det som gjør julaften magisk. Julen er familietid, og i denne utgaven av Mallpaper har vi hatt fokus på både store og små når vi viser vei til gavene du kan sikre deg i butikkene på Oslo Lufthavn. – Enten du er ute etter noe til de minste, noe velduftende, noe som setter fart og smak på romjula, eller boka eller elektronikkartikkelen som gjør juleferien komplett. For hva er vel mer praktisk enn å gjøre unna julehandelen når du allikevel er ute og farter?

I tillegg har vi nyttige saker for deg som jakter på julestemning, vil kombinere julegaveshopping med en weekendtur eller gjøre som stadig flere nordmenn; å bare rømme fra hele kalaset, fly til varmere breddegrader og feire hvit jul på tropisk vis.

God jul!

Linn Isaksen, journalist og reiseentusiast.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: