Dette skjer i 2016 på OSL

4. januar 2016

Utbyggingen av Oslo Lufthavn er i full gang, og mye vil bli nytt i løpet av året. Prosjektleder Hans Petter Stensjøen svarer på alt det du som reiser via OSL trenger å vite.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Hva er bakgrunnen for at dere nå bygger ut Oslo Lufthavn?

– Da Oslo Lufthavn åpnet i 1998 var flyplassen bygget for å håndtere en trafikk på 17 millioner passasjerer i året. I 2014 reiste snaut 24 millioner til og fra flyplassen, og for å møte behovet er det nødvendig å bygge ut stort. 27. april 2017 vil står vi klare for å kunne håndtere opp mot 30 millioner passasjerer i året.

Hva bygger dere?

– Prosjektet består av tre store delprosjekter: Ny flyside, nytt sentralbygg med ny avgangs- og ankomsthall, og ny pir med nye butikker, spisesteder, ventearealer og fleksible gates som kan benyttes for både inn- og utenlandsdestinasjoner.

Hva kan de reisende vente seg?

– En flott utvidet terminal som delvis er bygget på slik lufthavnen ser ut i dag, men også med elementer som gir et nytt og moderne uttrykk. Passasjerene vil ha nesten et dobbelt så stort areal å være på, noe som sørger for mindre køer og flere og mer varierte tilbud i form av butikker og spisesteder. Jernbanestasjonen plasseres i midten av avgangs- og ankomsthallene, og legger til rette for kollektiv tilbringertjeneste.

IMG 7666-kopi

Hans Petter Stensjøen, prosjektleder

Hva skjer i utbyggingen i 2016?

– De midlertidige veggene vi satt opp da vi startet utbyggingen vil rives ned, og vi kobler sammen den eksisterende terminalen med de nye byggene. Før åpningen i 2017 må vi sørge for at alt er testet skikkelig, og det må vi bruke siste halvdel av 2016 til. I september 2016 vil vi åpne ny ankomsthall for innland, og fra 1. desember 2016 starter vi en prøvedrift, uten at dette skal gå utover reiseopplevelsen. Vi gjør alt vi kan for at de reisende ikke skal behøve å ta noen forholdsregler og at reisen skal gå som planlagt.

Kan du røpe noen av de nye serveringsstedene som kommer i 2017?

– Antall serveringssteder øker fra dagens 20 til 37, mens antall kiosker øker fra 6 til 10. Blant de nye serveringsstedene er Joe & The Juice, Bølgen & Moi Food Garage, Wagamama, Fiskebaren, Oslo Sausage Company, Jamie's Italian, Norgeglasset, BIT, Hunter Bar, Flybar, Humle & Malt, Burger King, Northland, Parken, Two Tigers, Deli & Bakery by Jamie Oliver, TGI Fridays, News Bar, Havsalt, Haven, Fjøla, Everyday Kitchen og Fiskeriet.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: