Finn det perfekte reisekameraet

17. august 2015

De dårligste bildene er de du aldri fikk tatt. Det beste reisekameraet er det du har med deg når det skjer. Aldri har det vært enklere å forevige ferien!

Del denne artikkelen:

Pinterest

På reise har du smarttelefonen nærmere deg enn en ekstra truse. Er den relativt moderne har kameraet opp mot 20 MP bildeoppløsning og digitale muskler nok til både lekre bloggbilder og fine utskrifter, og video- og redigeringsfunksjoner nok til å holde deg opptatt under en lang flytur. For mange holder mobilens kamera lenge, men for de som er kritiske til bildekvaliteten får dyre markedsledere som Samsung, HTC og iPhone hard konkurranse av (nokså billige) Microsoft (Nokia) Lumia.

Reis lett

I dårlig lys sliter mobiltelefonens bitte lille linse. Det gjør de nye, trådløse SMART-kameraene noe med. Sony CyberShot DSC-QX30 ser ut som en løs linse som bruker smartmobilen som søker, men gir deg 30x optisk zoom og skikkelig lyssterk optikk, og bedre plass i kofferten. Er du en «prosumer» som vil ha kvalitet og design? De nye speilløse kompaktkameraene kombinerer avansert, utskiftbar optikk med kompakt størrelse og høy oppløsning. Her får du alt fra enkle kit til 3000 kr for hus og linse, til 50.000 kr for Hasselblad – uten linse. Liker du den gamle stilen best er nye retromodeller som Fujifilm X-T1 og Nikon Df griselekre og avanserte. Stor speilrefleks betyr stor fotograf for mange. Vil du være tøffest er Canon EOS 1D X, Nikon D4S dine venner – men sjekk saldoen først.

Og når det kommer til wifi eller ei: Kan du få kameraet med eller uten wifi, ta med. Da kan du kontrollere kameraet fra smartmobilen, justere, knipse og laste bildene lett over i skyen uten å lete etter kabelen (som ligger hjemme).

Billige bilder

Forevige ferien – uten å bruke hele reisekassa på nettopp det.

Etterarbeidet

I flommen av bilder på Facebook og Twitter vokser video raskest. Kanskje er et action-kamera ditt neste fotoapparat? Du MÅ ikke hoppe fra fjell lenger: verken trimsyklister eller kajakkpadlere er egentlig fullt påkledd uten GoPro Hero 4 på hodet i dag. Men tilbake til stillbildet: I dag er kameraet bare halve historien. – Du skal jo også dele bildene og sette eget preg på dem. En god kamera-app kan trylle det som i utgangspunktet var et nitrist bilde til en like-magnet på Instagram. Skal du bare pusse og beskjære bilder kommer du langt med Photoshop Touch eller PS Express, vil du dra på litt gjør Otaku Camera ethvert bilde til en rasende anime-rute, mens Photosynth lager du enkelt store panoramaer. Har du ladet batteriet, formatert minnekortet og registrert deg på Flickr? Da gjenstår det viktigste: Kom deg ut og opplev noe!

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: