10 kontrastfylte reisemål

Linn Isaksen – Foto: Getty Images 28. juli 2015

Hvis du både vil ligge flatt på sanden og stå på toppen av majestetiske fjell i ferien, finnes det heldigvis steder som tilbyr begge deler.

Del denne artikkelen:

Pinterest

1: BRATT OG BADEVENNLIG I MONTENEGRO

GettyImages-544542583 2

Montenegro betyr «svarte fjell», og lever definitivt opp til navnet. 55 prosent av landets areal ligger mer enn 1000 meter over havet, og her kan du dra på tur gjennom bratt og fascinerende fjellandskap med snøfiller i lufta i nord den ene dagen, og ligge på stranda i sør og bade i det krystallklare Adriaterhavet den neste.

FRA OSL

Montenegro grenser til Kroatia, og flyplassen i Dubrovnik ligger bare 30 minutter unna Montenegros kyst. Tre til sju ukentlige avganger med Norwegian og tre ukentlige avganger med SAS.

2: KONTRASTFYLTE KORSIKA

GettyImages-513941559 Web

Den vakre, franske øya Korsika byr på variert natur. I nordvest; flerfoldige fjell som kneiser høyt og taggete, og på sørkysten; strender så lange og brede at de er å regne som rene badeparadiset. Og i tillegg; sjarmerende gamle byer, shoppingmuligheter og vin og spekemat som får selv gourmeter til å juble.

3: SAND, SKI OG SURF I SOGN OG FJORDANE

GettyImages-144105846 Web

Norge er et kontrastfylt land, og det har sine fordeler. I regionen Nordfjord i Sogn og Fjordane, hvor fjellene strekker seg fra fjorden og helt opp til 2000 meter over havet, kan du både stå på sommerski på Stryn, surfe på Stadlandet , bade på en av Norges vakreste badestrender, Refviksanden i Refvik, og vandre i variert terreng på en av de over 230 merkede turiststiene.

4: KOMPLETTE COSTA RICA

GettyImages-548183291 Web

Costa Rica har alt: tropisk regnskog, nasjonalparker, storslåtte fjell, vulkaner, vakre strender, koraller og unikt biologisk mangfold. Og i og med at landet er lite – like lite som Danmark, faktisk – kan du enkelt oppleve litt av alt: ligge lavt på vakre strender og ta deg høyt i San Gerado de Rivas i Talamanca-fjellene – Costa Ricas ubestridte fjellsportbase.

5: FAMILIEFAVORITTEN RHODOS

GettyImages-103266825 Web

Det er ikke uten grunn at Rhodos har vært en hit hos barnefamilier de siste 40 årene. Her finnes nemlig noe for alle – uansett alder og interesse! I tillegg til lange, fantastiske strender, har den greske øya grønne fjell med stier hvor du kan gå på fottur forbi fjellandsbyer, blomsterrike høysletter og hvitmalte kapell.

6: VÆRVARIASJON GRAN CANARIA

GettyImages-498874627 Web

Nordmenn flest kjenner Gran Canaria som et sted for sol og bad, men den spanske øya har mer å by på. Øyas fire klimasoner gjør at temperaturen kan variere med 20 grader fra havnivå til fjelltoppene. Her får du med andre ord både våte og røffe opplevelser i grønne fjellformasjoner, skyggefulle handlegater i Las Palmas og solrike strender på sørsiden.

7: SNØ OG SOL I ANDALUSIA

GettyImages-137147473

Vil du stå på ski om formiddagen og ligge på en solseng om ettermiddagen? Da bør du legge ferien til Sierra Nevada, et fjellrikt område i Andalusia i Spania. Her er fjelltoppene dekket av fin snø mellom november og april, løypene varierte og annlegget proppet med fasiliteter. Og bare en knapp time i bil unna, finner du Salobreña – med bratte brosteinsbelagte gater, strender og hvitkalkede hus.

8: NOE FOR ENHVER I NORD-ITALIA

GettyImages-556212957

I byen Garda ved Gardasjøen i Nord-Italia, får du livlige gater, restauranter og en populær strandpromenade som er kantet med oliventrær og palmer. Og ved den nordlige delen av sjøen; vakre fjell med mange flotte turstier. Utover det kan området dessuten skilte med Italias største fornøyelsespark, Gardaland, og flere golfbaner.

9: BY, BAD OG PUDDER I JAPAN

GettyImages-479046146 Web

Metropolen Tokyo kan holde deg sysselsatt i lang tid, men hvis du vil supplere storbyopplevelsene med en dukkert eller en tur i skibakken, er dette også innenfor rekkevidde. Med ekspresstoget shinkansen kommer du deg til Yuzawa-regionen og dens skibakker på 90 minutter. Er det sand mellom tærne du lengter etter, kan du ta turen til stranden Zushi i byen Kanagawa – en times togtur sør for den japanske hovedstaden.

10: IRSK KOMBINASJON

GettyImages-148515443

Irland byr på både festlig byliv, vilt hav og høye fjell. Kombiner noen urbane dager i Dublin med avslapping på stranden i Kinsale i sør, surfing i tettstedet Garretstown rett utenfor Kinsale og en fjellekskursjon. I Killarneys, Sør-Vest i landet, kan du bestige Carrauntoohil – Irlands høyeste fjell på 1038 moh.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: