10 Frokosttips På Oslo Lufthavn

4. juni 2015

Sunt, søtt eller syrlig? På Norges hovedflyplass kan du starte dagen etter smak og behag.

Del denne artikkelen:

Pinterest

1 - Direkte fra Frankrike

Upper Crust

Hva smaker vel bedre enn baguetter til frokost, smurt nystekte med smør og fylt med deilig pålegg? Frister den franske spesialiteten, bør du ta turen innom Upper Crust på OSL. Her importeres bakverket direkte fra Frankrike, for å kunne tilby ekte vare. Alle bagettene er nøkkelhullmerket, og du kan selv velge mellom fin, surdeig eller ekstra grov. Du kan enkelt ta med deg en sunn baguett på farten til kun 62,-, eller sette deg ned med vårnyheten med chorizopølse til 82,- for en kortere eller lengre periode. En sunn frokost kan man vel ikke si nei til?

2 - Superfrokost

Beach Club Express

Glem brunostskive til frokost. På Beach Club Express får man ikonisk amerikansk. Ta med avisen, venner eller kollegaer for en fet superfrokost.

samson floymo-3

↑ W.B Samson er en populær møteplass -morgen som kveld på OSL.

3 - Søt morgen

W. B. Samson

I land som Spania og Frankrike er det helt normalt å nyte deilig bakst til frokost. Det kan også anbefales i Norge. Hos W. B. Samson kan du starte dagen med gode bakverk, nydelige kaker og sterk kaffe. Siden 2013 har flere millioner reisende benyttet kaféen som et møtepunkt i avgangshallen på OSL. Med byens beste kanelbolle og kakao laget på ekte belgisk sjokolade, får du automatisk en lukrativ og søt start på dagen!

Slideshow 6

4 - Våkne med vaffel

Monolitten / Foodmarket / Upper Crust

I både Nederland og Tyskland har vaffelen vært et populært alternativ til standardfrokosten i en årrekke. For å matche europeerne har Monolitten, FoodMarket og Upper Crust på OSL kastet seg på trenden. Ta turen innom!

5 - Påfyll, takk?

En gjennomsnittsnordmann drikker 3 kopper kaffe hver dag. Kanskje det er derfor flere tilbyr gratis påfyll av svart kaffe på OSL?
Monolitten / FoodMarket / Ritazza / Seafood Bar / O’Learys / UpperCrust / NewsBar / Aquavit Bar

6 - Rask start

Point

Uansett om du bare er litt eller veldig sulten om morgenen, finner du gode produkter i Point-kioskene på OSL. Wraps, salater, fruktblandinger, smoothies, ferske bakervarer og pølser står side om side med de tradisjonelle kioskvarene. Her har man i tillegg skjønt at reisende på en flyplass er opptatt av at handelen skal gå så raskt som mulig, og har derfor supplert vanlig betjening med selvbetjente kasser. Så spis deg mett – helt uten stress!

Slideshow 456356

↑ "Streetfood" er en trend vi følger fra verdens storbyer. Foodmarket på OSL har tatt de beste rettene inn fra gata.

7 - Godt fra gata

Foodmarket

Street-food fåes i alle ambisiøse storbyer. Opprinnelig kommer mattrenden fra USA, og går ut på at enkel og god håndlaget mat kan spises uansett hvor du der. Også den norske hovedstaden har tatt matsjangeren til seg, og tilbyr alt fra vegetarmat og mikssalater til pølser og hamburgere laget fra bunnen.

Gatemat er ikke lenger bare å finne på gaten – den siste tiden har mange spisesteder latt seg inspirere. På Foodmarket på OSL møter lokal mat det internasjonale kjøkken, inspirert av Oslos mangfold. Her finnes alt fra steinovnsbakt pizza, til nudelwok og godsaker fra grillen, i tillegg til et bredt utvalg av baguetter og smørbrød, samt hjemmelagde kaker og hvetebakst.

Slideshow23 2

8 - I klypa

La Baguette

La Baguette er stedet for alle som ønsker en sunn og god frokost i farta. På menyen finnes sprø baguetter og friske salater av ulike slag, og selvsagt også god kaffe som er Fairtrade og Rainforest Alliance sertifisert. Godt med god samvittighet!

9 - Italiensk favoritt

Ritazza

Besøker du Ritazza Cafe kan du få en smak av -italienernes favorittkaffe, Lavazza. Den lages av baristaer med lang opplæring, som sikrer høy kvalitet i hver eneste kopp. I tillegg serveres ferske matbiter inspirert av italiensk kultur. Et yndet tilfluktssted for den smaksbevisste!


10 - Hei, husmann!

Monolitten

Enkelte dager krever en solid start i form av god, gammeldags husmannskost. Oslo Lufthavns største spisested, Monolitten, tilbyr nettopp det. Med en stor salatbar, brødmat i flere varianter og ikke minst velsmakende varmretter, finnes det tilbud for de fleste ganer og magesekker. Sunn og god havregrøt til frokost koster kun 39,-.

Del denne artikkelen:

Pinterest

Følg Oslo Lufthavn: